Magyar Péter egy lyukas zászlóval a kezében lépett a színpadra a Tisza Párt október 23-i megemlékezésén, ahol az ellenzéki pártvezető elmondta Orbán Viktor miniszterelnökre utalva: szerint ma egy olyan ember vezeti az országot, aki 1989-ben még az orosz csapatok kivonását követelte, „de ma már meggyalázza 1956 örökségét”.

Hova tűnt a ruszkik, haza, miniszterelnök úr?

– tette fel a kérdést a Tisza Párt elnöke, aki arról is beszélt, hogy 1956 a zsinórmérték, a nemzeti minimum, ahova vissza kellene találni. Vagyis elképzelése alapján arra a Magyarországra kellene hasonlítanunk, amely az összefogást választotta, és amely kimondta, hogy elég volt az elnyomásból. Arra kell hasonlítanunk, amely nem fél.

Ez mind így együtt, ma is mi vagyunk, ez a mi közös történetünk. Fontos, hogy érezzétek, tudjátok, ma is ugyanúgy történelmet írunk. Ezzel az elszántsággal és erővel vágunk neki az előttünk álló szűk másfél évnek

– utalt a 2026-os választásra Magyar Péter, hozzátéve: „a legkeményebb hatalom is meghátrál, ha látja, hogy kellőképpen erős ellenféllel áll szemben. A forradalom lángja ott a szívünkben, az idő eljött, ne féljetek.”

Az Index helyszíni tudósításból az is kiderül, hogy Magyar Péter keményen kritizálta Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét is. A Tisza vezetője kijelentette: az elmúlt húsz évben Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc a legszegényebb és legkorruptabb országgá tették Magyarországot az EU-ban.

14 év alatt „az állampártnak minden lehetősége megvolt, hogy egy csodás, fejlődő, egyre boldogabb országot építsenek, valamiért Orbánék nem ezt az utat választották, hanem politikai, gazdasági, morális és megélhetési válságba sorolták szeretett szülőföldünket” – fogalmazott a Tisza Párt elnöke.

2026-ra másik irányba fordítanák hazánk sorsát

Magyar Péter ünnepi beszédében arra is kitért: a Tisza Párt érzi történelmi felelősségét, ezért egy olyan kormányprogramot és csapatot szeretnének kínálni, amelyből egy hazaszerető kormány jöhet létre legkésőbb 2026-ban.

A pártelnök azt ígérte, hogy igazságot szolgáltatnak és visszaszerzik amit csak tudnak „az ellopott közös vagyonunkból”, valamint visszaállítják Magyarország nemzetközi hírnevét, szolgáltató, működő államot hoznak létre, visszaállítják a kata-adózást, újra összehozzák a V4-eket és kiterjesztik további közép-európai országokra. Magyar Péter azt is megígérte, hogy „nem lesz három millió létminimum alatt élő honfitársunk".

A Tisza elnöke ígéreteik közé sorolta továbbá:

  • az egészségügy és az oktatás fejlesztését;
  • a fiatalok hazacsábítását;
  • a családi pótlék megemelését;
  • az idősek segítését;
  • az uniós forrásokat a magyar családi gazdaságok, agrárgazdaságok fejlesztésére fordítanák;
  • a kormány intézkedései közül megtartanák a 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést, a 25 év alattiak szja-mentességét, valamint a gyermekek után járó adókedvezményeket is;
  • jelentősen megemelnék a minimálbért és a szakdolgozók bérét;
  • azonnal belépnének az Európai Ügyészségbe;
  • hazahoznák az uniós forrásokat;
  • maximum két ciklusig lehetne valaki miniszterelnök;
  • megszüntetnék a kormányzati propagandát;
  • visszaállítanák az önkormányzatok függetlenségét,
  • kiküszöbölnék „a csorbákat” az alkotmányon.

A politikus elárulta, hogy jelenleg 65 munkacsoporttal dolgoznak a kormányprogram kidolgozásán, a programírás november 5-től kiegészül egy társadalmi párbeszéddel: A magyarok hangja címmel kikérik a magyarok véleményét hazánk sorsfordító kérdéseiben az egészségügytől az oktatáson át egészen a gazdaság helyzetéig.

A mai napon hivatalosan is elindítjuk a jövő hazaszerető vezetőinek transzparens kiválasztását. Olyan hazaszerető hölgyeket és urakat keresünk, fiatalokat és tapasztaltakat, vidékieket és fővárosiakat, akik a maguk szakterületén kiemelkedőek. Világos vízióval rendelkeznek a településeink és a hazánk jövője kapcsán, és vállalják a közszereplői léttel járó nehézségeket is. Nem csak országgyűlési képviselőjelölteket fogunk kiválasztani a 2025 májusáig tartó időszakban, hanem azt a több ezer szakembert is, akikkel közösen legkésőbb 2026 májusában zökkenőmentesen átvesszük a kormányzás felelősségét

– jelentette be Magyar Péter.

Az ellenzéki pártelnök azt is elmondta, hogy egyetlen céljuk van: emelkedő pályára állítani az országot, és most kinyitják a lehetőséget, majd azt üzente: „szálljatok be hazánk irányításába, kormányzásába”.

Eljött a tehetséges emberek ideje, a jövő hazaszerető vezetőit keressük

– jelentette ki a Tisza vezetője.