A mai napon informális egyeztetést folytatott Magyar Péter Vitézy Dáviddal – számolt be róla közleményében a TISZA Párt.

Magyar Péter közlése szerint egyetértettek abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, emellett pedig, hogy „az eddigi mutyik megszüntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása”.

Látszik, hogy a Fidesz és az óellenzék bizonyos erői a jelenlegi status quo fenntartásában érdekeltek. Mi a TISZA Pártnál - alapozva a június 9-i választói felhatalmazásra - egy sokkal takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hiszünk

– közölte a TISZA Párt elnöke.

Vitézy Dávid Facebook-oldalán a találkozóról azt közölte, hogy a szoros választási eredmény és a Fővárosi Közgyűlés sokszínű összetétele együttműködésre kötelezi, ebben a szellemben találkozott és egyeztetett Magyar Péterrel.

A csapatommal számos javaslattal készülünk, hisz a programom mentén sok fontos ügyet szeretnék az új Közgyűlés elé vinni, a BKK-rendészet létrehozásától az igazgatótanácsokból a pártkáderek kiebrudalásán át az állatvédelmi intézményrendszer fejlesztéséig

– írta.

Magyar Péter korábban Karácsony Gergely főpolgármesterrel is egyeztetett, amelyről azonban szinte semmi nem derült ki, a két fél azt közölte, hogy a nyáron folyamán még további egyeztetésekre kerül sor.

Gyurcsány Ferenc leárulózta Magyar Pétert

A DK elnöke szerint a Tisza Párt elnöke nem érti, miért nem lehet soha az Orbánnal szembeni világ vezetője.