A Telekom hálózatmodernizációs programjának keretében 2024 végéig az összes budapesti metróvonalon elérhetővé teszi az  5G hálózatot. Első körben július 1-jétől a kisföldalatti vonalán indul el a szolgáltatás, amelyet 5G-képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak igénybe venni az ügyfelek – írja a Telekom sajtóközleményében.

A Magyar  Telekom idén tovább folytatja többéves hálózatmodernizációs programját. Elsődleges céljuk a korszerűsítés, a szolgáltatásminőség fenntartása és fejlesztése, valamint a kapacitásnövelés az ügyfelek hang- és adatforgalmi igényeinek folyamatos növekedésének figyelembevételével. 

Hálózatmodernizációt és kapacitásbővítést követően a Telekom év végéig 5G hálózattal fedi le a budapesti metrók teljes területét.

A metróvonalak hálózati lefedése összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti szerelés, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítését csak üzemidőn kívül, jellemzően az éjszakai órákban lehet végezni.

A metróhálózat 5G lefedésével újabb lépést tesz a Telekom azért, hogy az ügyfelek növekvő adatforgalom-igényére 5G szolgáltatás biztosításával válaszoljon, a metróban is. Július 1-jétől a kisföldalattiban utazók számára elérhetővé válik az 5G és a további metróvonalakon is megkezdjük a hálózat modernizálását, melynek eredményeképp idén az M2, M3 és M4 vonalakon is bekapcsoljuk az 5G szolgáltatást.

 - emelte ki Dr. Taszner István, a Magyar Telekom Mobile Access Tribe vezetője.

A legújabb fejlesztés a Telekom és a BKV együttműködésében valósult meg. Bolla Tibor, a  BKV Zrt. vezérigazgatója hozzátette, a BKV elkötelezetten támogatja az innovatív technológiai megoldások bevezetését.

Társaságuk szívesen társul olyan projektekkel, amelyek az újító szellemet képviselik, emellett hosszú távú értéket teremtenek, ezzel is kényelmesebbé és komfortosabbá téve az utazást. 

 Hiszünk abban, hogy az új technológiák kulcsfontosságúak a jövő kihívásainak megoldásában és a fenntartható fejlődés elősegítésében.

 – tette hozzá Bolla Tibor.

 A Telekom 5G hálózatát szeptember 15-éig elérhetővé teszi mobilinternet-szolgáltatással és 5G-képes készülékkel rendelkező ügyfeleinek, így a havidíjas mobilelőfizetők automatikusan, a Domino ügyfelek pedig a Telekom alkalmazáson történő aktiválást követően már a kisföldalattin is kipróbálhatják július 1. és szeptember 15. között az szolgáltatást.

Gigászi részvény-visszavásárláson van túl a Magyar Telekom

Egy hét után lezárult a távközlési társaság részvény-visszavásárlása, mely során 22,3 milliárd forint értékben több mint 21 millió törzsrészvény került vissza hozzájuk. A tranzakciót követően több mint 30 millió darab saját részvény van a társaság birtokában.
Bővebben--->