A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) egy hajmeresztő videót tett közzé a minap, amelyben több autós is az autópálya kellős közepén kezd el tolatni. Legtöbbször azért, mert eltévesztik a lehajtót vagy épp mert nem veszik észre a terelést.

Az MKIF a posztjában megjegyzi, gyakran itt kezdődik a baj, innentől pedig már csak másodpercek kérdése, hogy mikor történik valami gond – idézi a Dívány.

A társaság megjegyzi, hogy a felvételen látható fehér ponyvás teherautó mindemellett még a terelést sem tisztelte, a szürke személyautó pedig a külső sávban kezdett el tolatni, sőt, meg is állt a felhajtónál. Ezek azonban mind olyan manőverek, amelyek pillanatok alatt tömegkarambolhoz vezethetnek.

Az MKIF felhívja az autósok figyelmét, hogy soha ne tolassanak, ha túlmennek egy lehajtón vagy ha rossz lehajtón mennek lenne, továbbá soha ne a főpályán kezdjék meg a kihajtás előtti lassítást, mivel erre való a lehajtó sáv. Ezen felül pedig ha már a lehajtósávon vagyunk, de meggondolnánk magunkat, akkor ne vágódjunk vissza a külső sávban haladók közé.

Hozzáteszik, biztos, hogy 10-20 kilométeren belül lesz egy újabb csomópont vagy lehajtó, ahol a KRESZ szabályai szerint és biztonságosan vissza lehet fordulni.

Tömeges karambolt okoztak Szeged felé, mutatjuk ki fizeti a számlát

Az M0-M5 autópályák kapcsolódó szakaszán egy román kisteherautó platójáról leeső fémhulladék tette tönkre az arra közlekedők abroncsait.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.