A korábban korrupcióval megvádolt Schadl György két Mercedesét, és az Audi A8 típusú limuzinját is a múlt hónapban vizsgáztatták, annak ellenére, hogy a Fővárosi Törvényszék zártörés bűncselekmény elkövetésére figyelmeztette Schadlt, majd 8 munkanapot adott az „eltűnt” kocsik előkerítésére – írja a 24.hu.

A múlt keddi, Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György egykori végrehajtói kar elnök főszereplésével zajló büntetőperben a Törvényszék felhívta Schadl figyelmét, hogy tudassa a tulajdonában lévő négy autó, egy kisrepülő és kishajó tárolási helyét.

A volt végrehajtói kari elnök erre csak annyit mondott, hogy amiről nem tudja hol van, arról nem tud tájékoztatást adni, amiről pedig tud, azt közölni fogja.

Bár a bíróság és a nyomozó hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen járművekről van szó, a 24.hu a nyomozati iratok alapján azonosította a Schadl tulajdonában álló papíron lefoglalt négy autót, egy Audi A8-ast és három Mercedest.

A járműnyilvántartási adatok szerint a négy „elveszett” autó közül az egyik  Mercedes a múlt keddi tárgyalás előtt két héttel járt műszaki vizsgán, egy másik Mercedes pedig egy hónappal a tárgyalás előtt.

Az előbbi, 2008-as, hófehér Mercedes CLS320, ami a  Belügyminisztérium nyilvántartási adatai szerint le van foglalva, elidegenítési és terhelési tilalom alatt áll, vagyis nem lehet értékesíteni. Az autót augusztus 27-én műszaki vizsgáztatták, ekkor rögzítették kilométeróra-állását is, ami 70 ezret mutatott. Mindez arra utal, hogy az autóval nemrég közlekedtek és jelenleg is használatban lehet.

Augusztus 13-án, vagyis kevesebb mint egy hónappal a múlt heti tárgyalás előtt műszaki vizsgáztatták Schadl György másik fehér, Mercedes CL500 típusú autóját. A 435 lóerős, 2010-es évjáratú kocsit papíron hivatalosan szintén lefoglalták a hatóságok, ráadásul ezt a járművet a vizsgáztatással egy időben helyezték vissza a forgalomba, a hatósági adatbázis alapján ugyanis előtte ki volt vonva. Ez szintén azt jelenti, hogy az autóval közlekedni lehet.

Szintén forgalomban van a volt végrehajtó elnök Audi A8-as luxuslimuzinja is. Bár a járműnek 2025-ig van érvényben a műszaki vizsgája, a járműnyilvántartási rendszerben június közepén hivatalosan rögzítették a kilométeróra-állását. Ez már a bírósági felhívás körülre datálható.

Schadl György a 24.hu kérdésére megerősítette, a portál által azonosított „eltűnt”  autókról van szó. Hozzátette, eddig azért nem közölte a bírósággal a járművek tárolási helyét, mert ezt nem akarta külön-külön megtenni, hanem inkább majd egyben, az összes jármű tekintetében szerette volna közölni.

Elmondása szerint a négy autója közül csak az egyiknek a tárolási helyét nem ismerte, de mostanra már azt is tudja, így a bíróság megkapta a tájékoztatást a járművek hollétéről.

Schadl György szerint egyébként valójában az ügyben eljáró bíró kérte, hogy a járművek tárolási helyét egyben közölje majd. A volt végrehajtó elnök hozzátette, hogy az említett járműveket használhatja, nincs korlátozva ebben.

Schadl a börtönből megkereste a büntetése majdnem teljes összegét

Az ügyészség a börtönbüntetés mellett 200 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozta Schadl Györggyel szemben, aki ezt az összeget már csaknem meg is kereste a rács mögött az érdekeltségébe tartozó végrehajtói irodákkal. Bővebben >>>