A közlemény szerint a férfit többrendbeli minősített, üzletszerűen elkövetett csalással és sikkasztással vádolják, összesen 111 bűncselekményben. A tényállás szerint a vádlott a 2010-es évek eleje óta foglalkozott műtrágya értékesítésével és kereskedelmével, eleinte alkalmazottként, később pedig már saját céget vezetett.

Az évek során a férfi cégcsoportja meghatározóvá vált a magyar műtrágya piacon.

Azonban 2020-tól kezdődően, a hazai- és a világpiacon is bekövetkező negatív változások miatt és a versenytársak tevékenysége nyomán az addig jövedelmező vállalkozás csak részben vagy egyáltalán nem tudott teljesíteni. Ennek ellenére a vádlott változatlanul folytatta tevékenységét, fogadta a megrendeléseket és teljesítési készség nélkül kötött adásvételi szerződéseket.

A banki előfinanszírozással és közvetlen értékesítéssel befolyt összegeket jogtalanul eltulajdonította, az üzletfeleket pedig hazugságokkal hitegette.

A 111 elkövetett bűncselekmény közül, mellyel a férfit vádolják, a legsúlyosabbakért 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható a törvény szerint.

A korábban letartóztatás és bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt vádlottal szemben az ügyészség 9 év 6 hónap börtönbüntetés, 9-9 év közügyektől és foglalkozástól eltiltás, valamint 2 millió 160 ezer forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza a Szekszárdi Törvényszéknél – írja közleményében a Tolna Vármegyei Főügyészség.

Korrupciós ügybe bukhat bele egy Pest vármegyei polgármester

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.