Az online számla- és online pénztárgépadatok elemzésekor talált rá a  NAV egy artistatársulatra, amely az adatok alapján nyáron nem vállalt fellépéseket, a közösségi médiában megjelent képek azonban másról árulkodtak – írja a NAV.

A hatóság Facebook-posztja szerint a társulat a téli szezonban vendégszerepléseket vállalt az EU területén, különböző nemzetiségű cirkuszokban, míg a tavaszi-nyári időszakban csak büfét üzemeltetett belföldön, a társulat vezetőjéhez köthető, vállalkozásként működő cirkuszban. Az adóellenőröknek feltűnt, hogy épp a tavaszi-nyári szezonban az artista tevékenységből nem származott bevétel, ezért a hatóság további adatgyűjtésbe kezdett. 

Az egyik közösségi oldalon a  cirkusznak saját profilja van, ahol naprakész tájékoztatást nyújtanak a fellépéseikről, a képekkel illusztrált produkciók között végül azonosították a vizsgált artistatársulatot is.

Az  ellenőrök nyilatkoztatták a társulatot a belföldi fellépésekről, kiderült, hogy a társulat vállalkozóként valóban fellépéseket is vállalt a cirkuszban, de erről nem állított ki számlát. A vizsgált időszakban eltitkolt, 1,5 millió forintnyi adó már be is folyt a költségvetésbe. 

Figyelem, hamarosan fontos levelet küld a NAV

A pontatlan adatokat akár egymillió forinttal is büntethetik.
Bővebben--->