Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, hogy eredményesek az aktivitás növelését célzó kormányzati intézkedések, mivel miközben történelmi mélyponton van a regisztrált álláskeresők száma, addig egy év alatt közel 70 ezerrel nőtt a gazdaságilag aktívak száma.

Hozzátette, 2010 elejéhez képest több mint 400 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma. Kiemelte, hogy a kormány célja, hogy a közel 300 ezres hazai munkaerőpiaci tartalék mozgósításával az aktivitást tovább emelje, így pedig a 20-64 évesek körében a jelenlegi 81-ről 85 százalékra növelje a foglalkoztatottságot.

Czomba Sándor hangsúlyozta, hogy a regiszterben jelenleg mindössze 222,8 ezer álláskereső szerepel, ami a rendszerváltás óta mért legalacsonyabb júniusi adat. Az 2023 júniusához képest közel 1,5 ezer fős, míg a megelőző hónaphoz viszonyítva több mint 3 ezer fős csökkenést jelent.

BKK: Nincs veszély

A BKK járművezetői megosztottan a BKV és az ArrivaBus alkalmazásában vannak. Ugyan van létszámhiány, ez nem veszélyezteti a busz-, troli-, metró- és villamosvonalak működését.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→