A HungaroMet Zrt. országos előrejelzése szerint 

a hétvégi hidegfront után csak átmenetileg esik vissza a hőmérséklet, keddtől ismét melegedés várható. Csütörtökig nem lesz csapadék, a hét második felében azonban már lehetnek záporok, zivatarok, és némileg a meleg is enyhülhet.

Hétfőn száraz, túlnyomóan derült idő várható helyenként kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Az északi, északnyugati szél ismét sokfelé megélénkül, amit néhol erős lökések is kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 18 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet - olvasható a met.hu oldalán.

Kedden szinte mindenhol derült időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem lesz. Keleten még megélénkül az északias szél, máshol gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Friss reggelre ébredhetünk, 10-17 fok közé hűl le a levegő. Délután pedig 26-31 fok várható.

Szerdán száraz, napos időre készülhetünk, felhők alig lesznek fölöttünk. Gyenge, mérsékelt lesz a délies légmozgás, és újabb melegedés kezdődik. Délután 29-34 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön már nem lesz mindenhol zavartalan a napsütés, de jelentős csapadék továbbra sem valószínű. Legfeljebb északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Több helyen megélénkül, északnyugaton megerősödik a délies szél. A csúcshőmérséklet 31 és 37 fok között valószínű. 

Pénteken a megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan várható zápor, zivatar. Feltámad az északnyugatira forduló szél. Délután 31-38 fokra van kilátás - írja az Időkép.