Ha veszedelem közeledik, össze kell fogni, a magyar pedig büszke és nyakas nép, de az összefogás szabályát betartja, mert összefogás nélkül nincs szabadság. Összefogás nélkül idegenek uralkodnának rajtunk, kiforgatnának minket és adósrabszolgaságba kerülnénk – fogalmazott Orbán Viktor a Millenárison, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tartott ünnepségen. 

A miniszterelnök szerint a birodalmak szeretik elrejteni brutális arcvonásaikat, szeretik, ha valaki behívja őket, és mindent megtesznek, hogy legyen olyan magyar, aki behívja őket. Felidézte: amikor a magyarok dacoltak a szovjetekkel, választási csalással juttatták az elvtársaikat hatalomra.

Orbán Viktor szerint ma a történelem ismét kilépni készül a medréből.

Az előttünk álló évben nem a vizet, hanem a történelmet kell a medrében tartani – fogalmazott a kormányfő. Az ukrajnai háborúról azt mondta, hogy a fronton százezrek vesztek oda, az európai gazdaság tüdőlövést kapott. Szerinte az egész EU-t akarják betolni a háborúba.

Brüsszelben bejelentették, hogy meg fognak szabadulni Magyarország kormányától, azt is bejelentették, hogy egy brüsszeli bábkormányt helyeznek Magyarország élére – mutatott rá a miniszterelnök. Ismét itt a régi kérdés: meghajolunk az idegen akarat előtt, vagy ellenállunk neki? Ez a súlyos döntés vár Magyarországra Orbán Viktor szerint.

Azt javasolta, a válaszunk legyen olyan világos és egyértelmű, mint 1956-ban volt. Nem fogunk részt venni semmilyen birodalmi versengésben. Nem hiszünk a világboldogító ideológiáknak, nem számít, hogy keletről vagy nyugatról jönnek – jelentette ki a miniszterelnök, majd hozzátette: a magyarok csak békében akarnak élni a Kárpát-medencében.

Emlékeztetett, hogy a magyarok nem ijednek meg, amikor az aktuális birodalom zsarolja őket. Tudjuk, hogy bele akarnak kényszeríteni minket a háborúba, ránk akarják sózni a migránsokat, genderaktivisták kezére akarják adni a gyerekeinket. Tudjuk, hogy megvan a kiszemelt bábkormány és a párt, megvan az emberük is rá, egy igazi aláíró fajta. Ideális egy bábkormány élére – fogalmazott Orbán Viktor.

Felidézte: 1956-ban megvolt az egység, megvolt az akarat, de az erő nem volt elegendő a szuverén cselekvésre. Ma van erős nemzeti egység a jobboldali kormányzás mögött, van közös akarat, ma az egységhez és akarathoz erő is társul, ma megvan a szuverén cselekvés lehetősége, és ígérem, hogy mi élünk is vele. Magyarnak lenni annyit jelent, mint küzdeni. Ezt tanítják, és követelik tőlünk ’56 hősei. Nem tűrjük el, hogy újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot. Mi, magyarok, újra meg fogjuk csinálni – mondta Orbán Viktor.

Lehullt a lepel, kijött Orbán Viktor terve, kiderültek a kérdései is

A miniszterelnök a legfrissebb Magyar Közlönyben mutatta be, hogy milyen kérdések lesznek majd az érkező Nemzeti Konzultációban. Még az Airbnb is téma lesz.

A részletekről ITT írtunk bővebben.