Egyre gyakoribbá váló újabb csalási kísérletekről számolt be az OTP. Ezek során csalók „titkos műveletre” hivatkozva próbálják kicsalni az ügyfelek pénzét.

Az utóbbi időszakban többször előfordult, hogy csalók gyanútlan banki ügyfeleket kerestek meg azzal, hogy egy állítólagos titkos művelet segítségével képesek megvédeni és biztonságos helyre helyezni a bankszámlán lévő összeget.

A csalók érzelmi manipulációval elhitetik az áldozatokkal, hogy nem bízhatnak a bankjukban, a rendőrségben vagy saját családtagjaikban. Arra ösztönzik őket, hogy semmiképp ne beszéljenek a telefonhívásról senkinek.Ezek a biztonsági számlák a csalók által fenntartott bankszámlák, amelyekre az ügyfelek önként utalják a pénzüket. 

Hogyan védekezhet?

Az OTP szerint legyenek az ügyfelek éberek és gyanakodjanak, ha bármilyen telefonhívás során arra kérik, hogy pénzét biztonsági számlára utalja át, vagy ha arra utasítják, hogy még a családtagjai előtt is tartsa titokban a beszélgetést. Minden bizonnyal ezekben az esetekben csalók próbálják elvenni a megtakarításait.

Az idős hozzátartozókra is figyeljünk!

Az idősek hiszékenyebbek, ezért figyelmeztetni kell őket, hogy hasonló telefonhívások esetén azonnal szakítsák meg a hívást és jelentsék az esetet bankjuknak. 

Bejelentést a +36 (1) 366 6800 telefonszámon lehet tenni.

Naponta 47 család bankszámlája van veszélyben, elveszhet a megtakarítás

A kárérték a csökkenő darabszám ellenére napi 18 millió forintról 22 millió forintra emelkedett. Erről itt olvashat többet >>>