A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján közölte, ezekben a napokban tetőzik a parlagfűszezon. A pollenterhelés országszerte nagyon, az Alföldön sokfelé már extrém magas lesz. 

A hét elején felélénkülő keleti szél a  Dunántúlra és a főváros környékére is nagy mennyiségű pollent szállít, azonban enyhülés a következő napokban még nem várható.

A többi lágyszárú  allergén közül a csalánfélék pollenkoncentrációja országosan közepes, a libatopféléké a közepes-magas, az ürömé és a kenderféléké az alacsony-közepes tartományban alakulhat. A pázsitfűfélék, az útifű, a lórom, valamint a szerbtövis, a rézgyom és az ernyősvirágzatúak virágporának mennyisége országosan alacsony.

A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma országosan magas, az Epicoccumé alacsony.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kiemelte, a parlagfűre érzékenyeknél már erős tünetek is jelentkezhetnek, amelyek a pollenkoncentráció emelkedésének hatására fokozódhatnak, jelentkezhet orr- és szájnyálkahártya viszketés, orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés – írja az MTI.

Terjed a fertőző betegség Magyarországon – így törnek rá az emberre a rohamok

A tipikus köhögési rohamok esetében az orvosnak nem nehéz megállapítania a szamárköhögést, amelyre elsősorban antibiotikumos kezelés a terápia. Íme néhány tudnivaló a hazánkban is gyors ütemben terjedő betegségről.
Bővebben--->