A felvételizőknek például rendszerhiba miatt törlődött bizonyítvány, feldolgozatlanul maradt érettségi tanúsítvány és ukrajnai középiskolai eredmények miatt számolták ki rosszul a felvételi pontszámait.

Az Eduline-nak több felvételiző is azt írta, hiába jelezték a problémát még a ponthatárok meghúzása előtt az Oktatási Hivatalnak, nem kaptak érdemi segítséget.

A lap szerint már a múlt héten voltak jelei annak, hogy a pontszámításokkal gondok vannak, mivel már akkor volt olyan felvételiző, akinek nem a legjobb emelt szintű érettségijei alapján számították ki a pontjait.

Volt azonban olyan is, akinek az érettségin elért pontszámait duplázták ahelyett, hogy a középiskolai eredményei után kapott pontokat vették volna figyelembe, holott az utóbbi számítási megoldással járt volna jobban.

A cikk megjelenése után nem sokkal az Oktatási Hivatal is megszólalt. Azt válaszolták a lapnak, hogy amennyiben valamilyen adminisztratív hiba történt, akkor a pontok újraszámláltathatók. A jelentkezők 15 napig írhatják meg álláspontjukat az Oktatási Hivatalnak a pontszámítással kapcsolatban.

Hozzátették, az Oktatási Hivatal minden jelzést megvizsgál, és ha indokoltnak találja, akkor a besorolási döntést módosítja.

Lapunk szintén megkereste az Oktatási Hivatalt saját kérdéséivel, ám cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Erre a szakra voksolt a legtöbb felvételiző

Szerdán hirdetik ki a ponthatárokat, elmondták, hány órától várhatják a diákok az sms-t.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.