Eredménytelenül zárult a Rác fürdő felújítására kiírt meghívásos közbeszerzési eljárás, vélhetően a jelentkezők túl drága ajánlatai miatt. A fürdő mellett álló hotel bérbeadására kiírt tenderre pedig egyetlen ajánlat sem érkezett.

A Népszava cikke szerint a Fővárosi Közgyűlés tavaly szeptemberben hagyta jóvá a felújítási tervet. A fővárosi tulajdonú Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) tavaly novemberben meghívásos közbeszerzési eljárást indított eredménytelenül.

A fővárosi fürdőtársaság a lap kérdésére azt mondta hogy „a beruházás forrásigényét figyelembe véve a folytatáshoz a Fővárosi Közgyűlés döntése szükséges”.

A tervezők által korábban becsült 5,5 milliárdos kivitelezői költséget 4,63 milliárdra faragták le, a tender kiírásakor pedig 2025 tavaszi nyitásban bíztak. Most azonban úgy látszik, hogy még hónapokat kell várni arra, hogy az új Fővárosi Közgyűlés megkezdje a munkáját és döntésre jusson a folytatásról.

A fürdő felújítása így már öt kormányzati és három főpolgármesteri ciklus óta húzódik. Hasonlóan a szomszédos Rác Hotelhez, amelyről a BGYH tavaly közölte, hogy nincs pénzük a felújításra, és az üzemeltetése egyébként sem vág a cég profiljába.

Hamarosan nyitnak a strandok, meglepetések érhetik a látogatókat

Minőségi szolgáltatásokban, rendezvényekben gondolkodunk, amelyekkel többletbevételt tudunk elérni – árulta el az Economxnak Borosné Szűts Ildikó, a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei (BGyH) Zrt. vezérigazgatója, akit az osztalékfizetésről, a Rác fürdő felújításáról és az időkorlátos jegyekről is kérdeztünk.