A U.S. News and World Report közzétette a kényelmes nyugdíjas éveket garantáló országok rangsorát, amely 17 ezer ember részvételével készült el – írja a CNBC.

A rangsor alapvetően 7 szempont szerint épül fel:

  • megfizethetőség;
  • kedvező adókörnyezet;
  • barátságos környezet;
  • vonzó lakóhely;
  • kellemes éghajlat;
  • a tulajdonjogok tiszteletben tartása;
  • fejlett közegészségügyi rendszer.

A listán található 30. helyet az Egyesült Államok érte el, olyan országok mögött, mint Mexikó, Malajzia és a Dominikai Köztársaság. 

A lista élén második egymást követő évben ismét Svájc áll.

Az ország legnagyobb vonzereje az egészségügyi rendszerben és az alacsony adókban keresendő, azonban az ország még mindig az egyik legdrágább nyugdíjas célpont.

A svájci megélhetési költségek jelenleg átlagosan 60,5 százalékkal magasabbak, mint az Egyesült Államokban.

A második helyen Új-Zéland végzett, két pozíciót javítva tavalyhoz képest. Az országban ideiglenes nyugdíjas látogatói vízumot biztosítanak a 66 éves és idősebb személyek számára, bár ennek komoly pénzügyi feltételei vannak. A megélhetési költségek itt átlagosan 5,5 százalékkal alacsonyabbak, mint az Egyesült Államokban.

A top 10 listán olyan országok szerepelnek még, mint Portugália, Ausztrália, Spanyolország, Kanada, Dánia, Hollandia, Svédország és Luxemburg.

Magyarország a 45. helyen végzett a listán.

Hazánkat a régiós országok közül hárman is megelőzték. Horvátország, Lengyelország és Románia is kedvezőbbnek bizonyult nyugdíjas szempontból. (Románia a 42. helyen végzett). 

A felmérés szerint  Csehországban és Szlovákiában rosszabb nyugdíjasnak lenni, mint Magyarországon, előbbi ország a 48., utóbbi az 53. helyen végzett.

Semmi jóra nem számíthatnak idén a nyugdíjasok, minden plusz elmarad

Nem lesz novemberi korrekció, és nyugdíjprémium sem érkezik.
Bővebben--->