A magyar külgazdasági és külügyminiszter közvetítette Irán támadási szándékát Izraelnek - a The Jerusalem Post szerint.

Irán eldöntötte, megtámadja Izraelt, és ezt Magyarországon keresztül le is kommunikálta feléjük

- tette közzé a jeruzsálemi székhelyű izraeli újság.

A lap szerint a hírt hétfőn jelentette be Jiszrael Katz külügyminiszter, miközben intenzív diplomáciai erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy elkerüljenek minden további katonai akciót, amely közvetlen háborút robbanthat ki az Iszlám Köztársaság és a zsidó állam között.

Az izraeli külügyminiszter szerint Irán üzenetét Szijjártó Péter juttatta el Izraelhez, aki felhívta izraeli kollégáját, és elmagyarázta, hogy ezt az információt Ali Bagheri megbízott iráni külügyminisztertől kapta

- írja az Index.

Irán arról tájékoztatott bennünket, hogy Izrael megtámadására készül. A világnak meg kell követelnie Irántól az árát minden agresszív akcióért, amit végrehajt

- mondta Jiszrael Katz.

Az utóbbi napokban a külföldi sajtóban több cikket is lehetett olvasni arról, hogy Irán és a Hezbollah hamarosan támadást indíthat Izrael ellen. Az akciót sokan hétfőre várták, de egyelőre elmaradt. Eközben Izrael egy újabb Hamász-vezetőt likvidálását jelentette be a minap. 

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán tett bejegyzésében közölte: telefonon egyeztetett Jiszrael Katz izraeli és Ali Bagheri Kani iráni kollégáival, amely megbeszélések sajnos ismételten azt bizonyították, hogy a 24. órában vagyunk.