A közösségi média hatása a közéletre tragikus. És a poszt indítását figyelembe véve talán senkinek nem okozok meglepetést, ha azt állítom, hogy ennek a platformnak legalább három okból drámaian rossz hatása van a politikára, különösen Magyarországon” – írta búcsúzó bejegyzésében Ungár Péter.
A politikus szerint a Facebooknak hatalmas felelőssége van a hagyományos sajtó tönkretételében: „egyszerűen ellopja tőlük a tartalmakat, majd bezsebeli az összes hirdetési bevételt. Az internet legfeljebb átalakította a sajtót, a Facebook pedig visszafordíthatatlanul árt neki.” 
A Google és az általam még kevésbé szeretett TikTok is fizet a tartalom-előállítóknak, a Facebook a világ egyik legnagyobb vállalataként viselkedik útszéli tolvajként.
Az LMP-s politikus szerint ennél is súlyosabb probléma, hogy a Facebook szinte információs monopóliumra tett szert: ez a cég dönt arról, hogy mi a hír, hogy mi a fontos, hogy mivel kell foglalkozni. Nem tudják pontosan, mennyire élnek vissza a hatalmukkal, de a lehetőségük megvan rá. 
„A közösségi média megjelenésekor azt vártuk, hogy demokratizálja az információáramlást, feloldja az információs monopóliumokat, de valójában pontosan ennek az ellenkezője történt.” Magyar szempontból a legszomorúbb jelenség Ungár Péter szerint, hogy a Facebook lerontja a politikai közbeszéd minőségét, és nagyon sok szempontból félreviszi a politikát.
A Facebook a gyűlölet, a frusztráció és az ellenségképzés hatalmas hangfala, ami elnyom minden más hangot maga mellett, és szinte elviselhetetlenné teszi a politikát.
Ezért mond nemet erre az egészre a képviselő, és megpróbál majd más csatornákon, máshogy beszélgetni a választókkal, mert „a politika, a közélet egy ennél sokkal szebb dolog tud lenni. Szebb, mint ami itt folyik.”