Pénteken a napsütés mellett ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és a déli óráktól újból nő a záporok zivatarok számossága, melyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet.

A Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínű a legkevesebb helyen csapadék, majd este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam.

A zivatarokat leszámítva többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet – közölte a HungaroMet.

Szombaton alapvetően napos időre van kilátás, de elsősorban a Dunától keletre elszórtan még kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban a Dunától keletre találkozhatunk párás, ködös tájakkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délutánra pedig 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap is kánikulában lesz részünk 31 és 37 fok közötti csúcsértékekkel. Sokat süt majd a nap, de délután elszórtan a Dunántúl északi felén és északon egy-egy futó zápor, zivatar kialakulhat. Sokfelé megélénkül, nyugaton és északnyugaton megerősödik a délies szél – írja az Időkép.

A Balatonnál gyenge-mérsékelt, változó irányú, helyi hatások alakította szél várható. Záporral élénkülés, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés, helyenként viharos széllökés is lehetséges. Változóan felhős idő várható. Délelőtt alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet, amely a déli órákra feloszlik. A déli óráktól a hosszabb napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok körül alakul, késő estére 23 fok köré hűlhet a levegő. A víz hőmérséklete Siófoknál 25.5 fok.