„Az újraszámlálás a végeredményt nem módosította, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ő Budapest következő főpolgármestere, gratulálok neki. A Budapest vezetésében rejlő óriási lehetőség és felelősség továbbra is az övé, ehhez jó munkát kívánok neki!” – írta Facebook-oldalán Vitézy Dávid, meg sem várva a hivatalos bejelentést. A jelölt megköszönt minden támogatást és biztatást, az önkéntesek és a kollégái kitartó munkáját a kampány során.
„Az eredmény olyan szoros volt, hogy végül gyakorlatilag egy célfotó döntött, más kérdés, hogy a magyar választási rendszerben ennek elkészülte három jogorvoslati körbe és egy hónapba telt. Már a választás éjjelén, még az eredmény megismerése előtt, amint egyértelmű volt, hogy a minimálisnál is kisebb lesz a különbség az első két helyezett között, azt mondtam: függetlenül attól, hogy ki végez az élen, bizonyosan szükség lesz a szavazatok újraszámlálására – írta a posztjában Vitézy.
Ahogy azt is elmondtam, hogy a minden jelölt rendelkezésére álló jogi eszközökkel fogok csak élni, de se botrányt, se hisztériát, se tüntetést nem akarok, csak világos végeredményt. Márpedig a jelenlegi szabályok szerint újraszámlálást csak jogorvoslatok útján lehet elérni, ez is történt.
Vitézy Dávid hangsúlyozta: „a jogállam és a demokrácia fontos érték, amire nagyon vigyáznunk kell. A főpolgármester-választás egy szoros és jó verseny volt, érdemi városi ügyek és várospolitikai kérdések voltak a középpontban, magam részéről mindent meg is tettem azért, hogy így legyen.” 
Karácsony Gergely kihívója szerint szerint a választási jogszabályokra nézve bőven van tanulsága ennek a folyamatnak, mind a kiesett jelölt kihúzásának szabályozatlansága, mind az urnák tárolása, mind a szavazatszámlálás rendje, mind az újraszámlálás kapcsán. Ez a szoros eredmény sok más mellett azt is alátámasztotta: kis különbség mellett indokolt visszahozni az automatikus újraszámlálást a magyar jogrendbe, hisz a szavazókörökben az egész napos szavazás után, 15-16 óra munka után sokféle szavazólapot egymás után számoló civilek véthetnek kisebb hibákat, amik szoros eredménynél már hatással lehetnek a végeredményre is.