Mint írták, a baleset miatt a Keleti pályaudvarra bevezető vágányok el vannak zárva, így vasárnap este a pályaudvar már nem indít és nem fogad vonatokat. A helyszínelés és a műszaki mentés hosszabb időt vehet igénybe. Az elővárosi és távolsági vonatok is más budapesti állomásokról indulnak vissza.

A forgalmi rendről a MÁVINFORM hírfolyama folyamatosan frissül: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/jelentos-korlatozas-keleti-palyaudvarnal-0

A forgalmi változások az alábbiak a MÁV szerint.

  • A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek és onnan fordulnak vissza Hatvan irányába.
  • A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali vonatok Rákosig közlekednek és onnan fordulnak vissza Újszász felé.
  • A Budapest-Pécs és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapest-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.

A vasúti jegyek érvényesek az M2-es metrón a Keleti és a Déli pályaudvar között, az M4-es metró teljes vonalán, a 37A villamoson, a 161-es és 168E buszon.

Szombat déltől pályahiba miatt Szabadbattyán és Kiscséripuszta között állt a forgalom, emiatt a dél-balatoni vasútvonalon hosszabb menetidőre, illetve autóbuszos pótlásra számíthattak az utasok. Az egyik legnagyobb hazai fesztivál résztvevői Székesfehérváron vesztegeltek órákat a melegben. Vasárnap délelőtt azt közölte a vasúttársaság, hogy akár 1 órát is késhetnek a vonatok Csehország és Szlovákia felől csütörtökig.