A Budapest Airport nyilatkozata szerint a járat eredetileg a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről indult volna, de a légikikötő technikai bezárása miatt csak meg este fog tudni felszállni Budapestről - írja az Index. 

Olvasói beszámoló szerint a Budapestről Larnakába tartó járat reggel 6 óra helyett, este 21 óra 20 perckor fog csak felszállni.

Néhányan úgy tudják, géphiány miatt nem tudnak időben elindulni, és időközben már a járat kapuszámát is törölték. Jelenleg több légi jármű is ezzel a problémával küzd, de csak a  Ciprusra tartó járat indul ekkora csúszással. 

A légitársaság megkapta a tájékoztatást a debreceni reptértől, értesíteniük kell az utasokat a változásról. 

Csütörtök délután a Debrecen Nemzetközi  Repülőtér munkatársai olyan hibát észleltek a futópálya felületén, amelynek következtében a reptér ideiglenes bezárása mellett döntöttek. A közlemény szerint a meghibásodás a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt alakult ki.

A hiba kijavítása még a megfelelő időjárási körülmények függvényében is legalább egy hetet vesz igénybe, így az ideiglenes zárásról minden menetrendszeri és charterjáratot működtető partner  légitársaságot tájékoztattak, hogy azok mielőbb meghozhassák a járatok átütemezésével kapcsolatos döntéseiket – írta a tájékoztatójában a debreceni repülőtér.

Az utóbbi időben egyre nagyobb a káosz a budapesti reptéren. A csúszások miatt a szurkolók tömegesem késtek le Eb-meccseket, de a Ryanair Barcelonából Budapestre tartó gépének utasai ennél is nagyobb problémába ütköztek, volt, aki 24 órát várakozott Barcelonában.

Már nem csak a Liszt Ferenc repülőtéren uralkodik fejetlenség, ugyanis Európa-szerte kaotikus a légi közlekedés jelenlegi helyzete.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azonnali beavatkozásokat sürgetett, miközben a Budapest Airport segítőpontokat alakított ki a járatkésések miatt a repülőtéren várakozó utasoknak. A tárcavezető a HungaroControl vezetőjét is berendelte, Orbán Viktor pedig a Kossuth rádióban úgy fogalmazott: amit a légi közlekedésben látunk, az tűrhetetlen.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az üggyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, folyamatosan nyomon követi a légi forgalmi piacot és a  Magyarországon is működő légitársaságok tevékenységét, és hatáskörei keretében támogatja a folyamatban lévő fogyasztóvédelmi hatósági eljárásokat.

Az ügyben végül nyilatkozatot adott ki a Wizz Air légitársaság:

A Debrecen Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának lezárása előreláthatólag minden július 12. és 15. közötti, Debrecenből induló vagy oda érkező járatot érint. A Wizz Air munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy az extrém időjárási viszonyok miatt kialakult helyzet ne tehesse tönkre utasai nyaralását, így az összes érintett járatot Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre irányítják át. 

A légitársaság buszok segítségével juttatja el az utasokat Debrecenből a fővárosba, illetve a visszaérkező, ezt igénylő utasokat Budapestről szintén buszokkal szállítják Debrecenbe.

Hozzátették ,az utasokat a járatukat érintő változásokról minden esetben tájékoztatja a Wizz Air, ezt azonban csak a wizzair.com weboldalon, illetve a légitársaság applikációján keresztül, a vásárláskor megadott elérhetőségeken tudja megtenni. Akik nem közvetlenül a WIZZ felületein vásároltak, azok a közvetítő oldalakhoz vagy utazási ügynökségekhez fordulhatnak információért.  

Itt az előfizetéses Wizz Air: rögzített árakat kínál a légitársaság

Megérkezett a Wizz Air MultiPass szolgáltatása Magyarországra. Aki szemfüles, idén akár 30-40 százalékot is megspórolhat utazási költségein a légitársaság ígérete szerint.
Bővebben--->