Néhány napja számoltunk be róla, hogy sms formájában élnek vissza csalók a Yettel nevével. Most viszont épp a mi szerkesztőségünk e-mail címére futott be egy igencsak gyanús 'havi számla' a szolgáltatótól:

A levélből jól látszik, hogy köze nincs a Yettel-hez, kezdve azzal, hogy a feladó e-mail címének domainjében 'khelo365' szerepel és nem a szolgáltató neve. Emellett több elütés és helyesírási hiba is megtalálható a levélben.

A szolgáltató korábban egy részletes útmutatót tett közzé a honlapján arról, hogyan szűrjük ki a csaló és adathalász próbálkozásokat. Ebben a Yettel leszögezi, hogy kizárólag az [email protected] e-mail címről érkezhet számlaértesítés, valamint tartozásról szóló figyelmeztetés. Hozzátették, a hivatalos, valódi számlaértesítőkben megjelenő link minden esetben a https://fiok.yettel.hu/ webcímre vezet.

A Yettel lapunk megkeresésére azt mondta, korábban már értesültek az újabb e-mailes csalásról, a szükséges intézkedéseket megteszik. A szolgáltató továbbra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben bárki hasonló csaló üzenettel találkozik, semmiképpen se kattintson a benne található linkre és ne adja meg a személyes- vagy bankkártya adatait.

Az ördög nem alszik, a csalók nem nyaralnak

Tombol a nyár, hajlamosak vagyunk ilyenkor kicsit lazábban kezelni a pénzügyeinket is. Csak erre várnak a csalók.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.