aisummit2024

09.
10.
11:21
A 4iG az űrszektorba is belép

A 4iG az űrszektorba is belép

Az AI alapú fejlesztések a védelmi szektorban és az űriparban egy új csoportot, egy új szervezetet jelent, egy új kisded, ami még jóval nagyobb törődést igényel a 4iG életében, mint a korábbi területek– mondta Sárhegyi István, a 4iG Nyrt elnöki kabinetvezetője, a 4iG Space and Defence Technologies Plc. megbízott vezérigazgatója. Hozzátette: a vállalat korábban az IT-szektorban, most pedig a telekommunikációs szektorban is jelen van.

Szerző(k): Koncsek Rita
09.
10.
11:03
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Az embert nem lehet kihagyni a digitalizációs folyamatokból

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Az embert nem lehet kihagyni a digitalizációs folyamatokból

A mesterséges intelligencia elkerülhetetlenül belépett, sőt egyre inkább meghódítja a fegyveres erőket– kezdte előadását Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Szerinte ma már mindannyian érezzük, hogy az elmúlt néhány évben – gyorsuló ütemben – a világ körülöttünk egyre veszélyesebb hellyé válik, ezért a „veszélyek korának” szoktuk ezt hívni.

Szerző(k): Kreivich Orsolya
09.
10.
10:44

A Mol még a virslikhez is a mesterséges intelligenciát használja

Egy nagyvállalatnak van egy adott mérete, és van stratégiája, amire tudnak építeni– mondta előadásában Mag István, a MOL Group Digital Factory vezetője. Szerinte ha ez a két adottság megvan, be kell fektetni a szervezeti felkészültségbe, a technológiába, és majd csak ezután lehet az AI-modellekben és -algoritmusokban gondolkozni.

Szerző(k): Eisenkrammer Nóra
09.
10.
10:26
Hová tart az AI-forradalom a kereskedelemben?

Hová tart az AI-forradalom a kereskedelemben?

A mesterséges intelligencia nagy turbulenciát okozott a kereskedelemben is– mondta előadásában Deák András, a Libri-Bookline digitális csatornák igazgatója. Az AI a kiskereskedelmi piacon az előrejelzések szerint az idei 8,13 milliárd dollárról 2032-re 41,7 milliárd dollárra nő majd.

Szerző(k): Vermes Ádám
09.
10.
10:09

A honvédelmi miniszter már a színpadon

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter már a színpadon: előadásában a magyar haderő és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról beszél.

Szerző(k): Economx
09.
10.
09:56
„Mi az a magyar?”

„Mi az a magyar?”

Mi az oka annak, hogy nem az AI írja meg a magyar stratégiát, holott az képes lenne arra– tette fel tegnap a kérdést Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Szerinte a mesterséges intelligencia ötletelés szintjén tud segíteni a politikának, képes nyilatkozatot is írni, és sok esetben felmerül a gyanú, hogy néhány politikus esetében ez meg is történik, azonban az a stratégia, amit megalkotott próbaként hazánk számára, az lényegében bármelyik ország számára jó lett volna.

Szerző(k): Economx
09.
10.
09:42

Fókuszban az egészségügy és az oktatás

Tegnap több előadás foglalkozott az AI egészségügyre gyakorolt hatásával is, mely ágazatot jelenleg „négy gonosz” fenyeget – erről bővebben itt olvashat. A pódiumbeszélgetéseken kiderült, hogy az egészségügy 2027-re akár egy 22 milliárd dolláros iparág is lehet.

Szerző(k): Economx
09.
10.
09:22
A kormány négy csapásirányon dolgozik

A kormány négy csapásirányon dolgozik

A konferencia első napján Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter bejelentette, hogy az AI segítségével fejlesztenek egy magyar nagytérséget. A tárcavezető elmondta, hogy a kormány jelenleg négy csapásirányon dolgozik a mesterséges intelligencia segítségével – erről bővebben itt olvashat.

Szerző(k): Economx
09.
10.
09:01

Indul a második nap

Kedden folytatódik az Indamedia kétnapos rendezvénysorozata, az AI Summit 2024. A több helyszínen futó konferencia programja ezen a linken érhető el.

Szerző(k): Economx
09.
09.
22:14
Világszerte elismert vezetőkkel indít úttörő MI szolgáltatást az EY Magyarország

Világszerte elismert vezetőkkel indít úttörő MI szolgáltatást az EY Magyarország

Mesterséges intelligencia (MI, AI) tanácsadói központot hoz létre EY AI Confidence elnevezéssel az EY Magyarország. A terület élén az MI területének két szakértője áll: Erik Slooten vezető partner és Tilesch György vezető MI-szakértő. A bejelentett központ a hazai és a Közép-Kelet európai vállalatoknak, valamint a közszférának átfogó MI-megoldásokat szolgáltat, beleértve a stratégiaalkotást és technológiai megvalósítást is.

Szerző(k): H. A.