Bár a bor és a pezsgő is egyformán szőlőből készül, évek óta csökken az érdeklődés a borok iránt, miközben egyre többen isznak pezsgőt.
Szerző(k): Zádori BenceA klímaváltozásnak köszönhetően elbúcsúzhatunk legkedveltebb pezsgő italainktól.
Szerző(k): EconomxGünzer Tamást választotta a Magyar Bor Akadémia a 2023-as év bortermelőjének. 24 év után kapta meg a díjat ismét egy villányi borász.
Szerző(k): Koncsek RitaKedvezőtlen a borágazat lapjárása: idén a klímaváltozás, míg tavaly az infláció és az energiaválság miatt szakadt be a termelés és az értékesítés világszerte, amely Európában átrendezte az élvonalbeli termővidékek hagyományos rangsorát. A magyar borászok könnyítések sorát élvezik, és indul az összetevőket részletező online oldal a fogyasztók tájékoztatására.
Szerző(k): Thurzó Katalin