A címkén megjelenített QR-kóddal a termelők egyszerűbben teljesíthetik az Európi Unió új tápértékjelölési előírásait. A 2024-es szüretből készülő borok már csak az új előírás szerint kerülhetnek a fogyasztókhoz.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraÉvszázados tradíciója van a szalmabor előállításának, a klímaváltozás miatt azonban csak most állhat előtte igazán nagy jövő.
Szerző(k): Zádori BenceEgyre népszerűbbek a téli balatoni programok is.
Szerző(k): EconomxNem találnak a metszéshez idénymunkást a hazai borászok. Az idei termés azonban egyelőre ígéretes, a balatoni borvidéken legalábbis egészséges tőkékről számoltak be.
Szerző(k): EconomxEmmanuel Macron francia elnököt azzal vádolták meg, hogy engedett a borlobbinak, mivel nem támogatta kellő mértékben az alkoholfogyasztás felfüggesztésére ösztönző kampányt.
Szerző(k): Horváth TiborAz alkoholmentes túrák és a szállodai mocktail-menük bizonyítják, hogy nem kell inni ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. A turisztikai ipar is kezd felfigyelni a trendre.
Szerző(k): Horváth TiborBár a bor és a pezsgő is egyformán szőlőből készül, évek óta csökken az érdeklődés a borok iránt, miközben egyre többen isznak pezsgőt.
Szerző(k): Zádori BenceGünzer Tamást választotta a Magyar Bor Akadémia a 2023-as év bortermelőjének. 24 év után kapta meg a díjat ismét egy villányi borász.
Szerző(k): Koncsek Rita