Gesztenyés-sárgabarackos csokoládés sütemény lett Budapest desszertje. Az édességmanufaktúrák sorra állnak elő különleges sütikkel, csokikkal, miközben a szektor semmiféle állami támogatásban nem részesül.
Szerző(k): L. K.A kakaó határidős jegyzése több mint négy hónapja a legalacsonyabb szintre esett, mivel a kereskedők a következő szezonban javuló kínálatot a gyengébb kereslet kilátásaival szemben mérlegelik.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraA csokoládé lassan luxuscikké válik. A Magyar Édességgyártók Szövetségének kerekasztal-beszélgetésén szakértők elemezték a kakaópiacot felkavaró trendeket: szó esett többek között árfolyam-kilengésekről, spekulációkról, alternatív alapanyagokról és a klímaváltozásról.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraElőször a zökkenőmentes átvételre koncentrálnak a Nestlétől, majd következhet a gyártás átszervezése és a termékportfólió jelentős bővítése – hangsúlyozta az Economxnak Mészáros Tamás, a Cerbona vezérigazgatója.
Szerző(k): Vígh Gábor2024-ben a kakaó ára minden idők legmagasabb árát érte el, a New York-i árupiacon 5 874 dollárt. Ez egy több mint kétéves, felfelé ívelő ármozgás csúcspontja, amely már most megrázza az édességipart.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraAz áremelkedés jövőre valószínűleg még jobban sújtja majd a vásárlókat, mivel a csokoládégyártók kifogynak az olcsóbban vásárolt készleteikből.
Szerző(k): EconomxAz egekbe szökhet a kakaó ára, de drágulhat a csokoládé is. Ennek oka, hogy a világ egyik legnagyobb kakaó exportőr országában, Nigériában probléma van a készpénzellátással, emiatt az export mintegy háromnegyedével visszaesett. Ez összességében nem nagy kiesés a globális piacon, de a pánikot az ültetvényeket károsírtó szárazabb időjárás is fokozza.
Szerző(k): Nagy KristófNémetország cukrászipara az évnek ebben az időszakában virágzik, mintegy 169 millió karácsonyi csokoládét és csokimikulást gyártanak. A növekedés éves bázison is látszik, tavalyhoz viszonyítva 5,6 százalékkal több édesség kerül ki az üzemekből - írja a DW.com.
Szerző(k): EconomxEgy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte - írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.
Szerző(k): Szász Péter