Csökkentett nyitva tartással, szabadnapokkal kezdődött a nyári szezon a hazai vendéglátóhelyeken, ahol érzik a fizetőképes kereslet csökkenését, ami főleg a hét eleji napokon látványos.
Szerző(k): EconomxDamniczki Balázs székesfehérvári cukrászmester ismét alkotott, elmondása alapján, aki eddig volt annyira bátor, hogy megkóstolja a túrós csusza ízű fagylaltot, finomnak találta.
Szerző(k): Hercsel AdélJúnius végéig lehet még nevezni a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára meghirdetett Budapest 150 Torta pályázatra, amelynek célja egy alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviselő ünnepi torta megalkotása.
Szerző(k): Varga CsengeAz elmúlt hónapokban több ikonikus cukrászda bezárt, de tömeges csődök még nincsenek. Az ágazatot a 2008-as válság, a pandémia és a jelenlegi infláció hullámvasútra ültette.
Szerző(k): EconomxA sajtos-lángosos jégkrém nem volt nyerő: gyümölcsös édesség lett a Balaton fagyija.
Szerző(k): EconomxA bezárás hírére az elégedett vásárlók egy emléktáblát is avattak az üzlet falán, ami örökre emlékeztetni fogja az arra járókat, hogy itt állt több mint 60 évig a Nárcisz virágbolt.
Szerző(k): Horváth TiborOlyan mértékű a drágulás Európa-szerte, hogy a fogyasztók visszafogottabban költenek, ami a cukrászdák fenntartását is veszélybe sodorja. A cukrászatok mégsem tudják kompenzálni az energia és alapanyagköltségeket a fogyasztói árakban, mert az annyira drasztikus áremelkedéshez vezetne, hogy már senki nem venne fagylaltot.
Szerző(k): Varga CsengeKarácsony Gergely kiborult, amiért konditeremként éled fel a konditorei, és a rétes helyett jön a hasprés. A hiba persze nem magában a gym-ben és a sportolási lehetőségben van, hanem abban, hogy a főpolgármester aggódik a belvárosi kiskereskedelmi egységek tragikus sorsa miatt.
Szerző(k): Hercsel AdélMár egyáltalán nem biztos, hogy megéri helyben a fagylaltkészítés, annyira nem téríti meg annak költségeit a bevétel. Önerőből nem térül meg a fagylaltkészítés, vagy csak nagyon nehezen, ezért inkább külső forrásra támaszkodik a legtöbb cukrászda.
Szerző(k): Varga Csenge