ecb

09.
13.
18:35

Túlteljesíti Írország a hiánycélt

Írország túlteljesíti idei évre vonatkozó, GDP-arányosan 10,6 százalékos deficitcélját, és kétség nem merülhet fel afelől, hogy 2012-re 8,6 százalékra csökken ez a szám - mondta Brendan Howlin, Írország költségvetési minisztere egy parlamenti meghallgatáson kedden.

Szerző(k): MTI-Eco
09.
13.
18:26

Visszanyert valamit a veszteségekből Európa

A hétfői, jelentős gyengülést követően emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai részvénypiacok irányadó indexei kedden.

Szerző(k): NAPI
09.
08.
15:08
Trichet: még a lassabb növekedés is bizonytalan

Trichet: még a lassabb növekedés is bizonytalan

Az inflációs kockázatok az eurózónában nagyjából kiegyensúlyozottak - mondta Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (ECB) elnöke csütörtökön a kamatdöntést követő sajtótájékoztatóján, megerősítve azokat a várakozásokat, miszerint a kamatemelés most háttérbe szorul.

Szerző(k): NAPI, Szabó Zsuzsanna
09.
02.
12:35
Felfüggesztették a görög tárgyalásokat - kezdődik a vesszőfutás? (Frissített)

Felfüggesztették a görög tárgyalásokat - kezdődik a vesszőfutás? (Frissített)

Azután, hogy Athén elismerte, nem tudja tartani az idei deficitcélját, megakadtak a Görögország és hitelezői, az EU/IMF/ECB trojka közötti tárgyalások arról, hogy az ország teljesítheti-e az új hitelrészletekhez kapcsolódó feltételeket - közölték görög döntéshozók a Reuters szerint.

Szerző(k): NAPI
08.
29.
09:58

Elég a politikusok halogatásából - mondja az ECB-bankár

Nem lát közvetlen inflációs veszélyt Ewald Nowotny az ECB döntéshozója, aki szerint a politikusokon a sor, hogy megfordítsák az utóbbi időben felerősödött negatív gazdasági tendenciákat.

Szerző(k): NAPI
08.
16.
07:10
Svájci frank: nagyon fontos bejelentés jön

Svájci frank: nagyon fontos bejelentés jön

Nagyon fontos lesz a frank árfolyamának szempontjából, hogy milyen lépéseket jelentenek be szerdán az alpesi országban. Ugyanakkor a trendforduló esélye megvan, ez azonban nem jelent majd gyors esést a forinttal szemben. Az elkövetkező egy-két hétben dőlhet el, hogy lehet-e számítani tartós fordulatra az árfolyamban.

Szerző(k): Deák Bálint
08.
15.
15:52

Kiderült, mekkora támogatást adott a központi bank

Az Európai Központi Bank (ECB) 22 milliárd euró értékben vásárolt államkötvényeket az elmúlt héten, így az általa birtokolt állampapírok nem piaci árakon vett értéke eléri a 96 milliárd eurót - közölte a szervezet rendes heti tájékoztatójában hétfőn.

Szerző(k): MTI-Eco
08.
12.
12:08

Dicséretet és pénzt kap Portugália

A portugál szanálási program eredményeinek felülvizsgálatára az országban tartózkodó EU-ECB-IMF küldöttség, a \"trojka\" véleménye szerint Portugália jó úton halad a pénzügyi mentőcsomag feltételeinek teljesítésében, egyes intézkedések végrehajtását azonban fel kell gyorsítania.

Szerző(k): MTI-Eco
08.
10.
07:05
Bukhatnak a kormány adótervei

Bukhatnak a kormány adótervei

A növekedési aggályok alapjaiban rajzolhatják át a kormány adópolitikáját - mondta lapunknak Török Zoltán, a Raiffeisen piaci elemzője. Ennek hatására akár az egykulcsos szja rendszer ejtése sem zárható ki. A magyar bankrendszer komoly veszélynek van kitéve a frank árfolyama miatt, és minden bizonnyal az állampapírpiacon is nyugtalan hetek jönnek.

Szerző(k): Ádám János
08.
08.
12:21
Hamar kifulladhat az ECB mentőakciója

Hamar kifulladhat az ECB mentőakciója

Elemzők több szempontból is kockázatosnak látják az Európai Központi Bank (ECB) beavatkozását a spanyol és az olasz kötvénypiacon - ekkora országok megmentéséhez az európai jegybank tőkeereje is kevés.

Szerző(k): NAPI