ecb

10.
16.
11:40

Jön a CHF-segítség is?

Általánosan pozitív a fogadtatása az Európai Központi Bank által a magyar jegybank számára felajánlott 5 milliárd eurós hitelnek, az ugyanis megtámasztja a forintot és a devizahitelezés kockázatait is csökkenti. További intézkedésekre azért szükség lehet.

Szerző(k): Metzinger András, Major András
07.
10.
13:51

Maradt az európai kamatszint

A várakozásoknak megfelelően nem nyúlt a kamatokhoz mai ülésén az Európai Központi Bank (ECB), így az továbbra is 2 százalék.

Szerző(k): Kolozsi Pál
12.
05.
13:44

50 bázisponttal csökkentett az ECB

A korábbi 3,25 százalékról 2,75 százalékra csökkentette az irányadó alapkamatot az Európai Központi Bank.

Szerző(k): Kummer Krisztián
11.
11.
14:53

A franciák megreformálnák az ECB-t

A franciák támogatják az Európai Központi Bank (ECB) átalakítását. A reform a bővítés miatt is egyre sürgetőbb, a francia támogatás pedig főleg azért fontos, mert a bank következő elnöke várhatóan francia lesz - írja az euro.hu.

Szerző(k): NAPI
10.
29.
16:12

Nem lesz magyar euró 2006 előtt

Az Európai Központi Bank csak 2006-tól tartja lehetségesnek, hogy újabb tagok csatlakozzanak az eurózónához - írja az euro.hu.

Szerző(k): NAPI
10.
15.
18:36

Francia politikus bírálta az Európai Uniót és az ECB-t

A francia miniszterelnök egyik tanácsadója kijelentette, hogy nem hajlandók mérsékelni a költségvetési deficitet és bírálta az Európai Központi Bankot, amiért az nem csökkenti a kamatokat. A németek is azt szeretnék, ha Brüsszel rugalmasabban kezelné a stabilitási paktumot.

Szerző(k): NAPI
07.
04.
08:25

Ma sem változnak az európai kamatok

Ma délben csaknem egyidőben hozza nyilvánosságra döntését a kamatok alakulásáról az Európai Központi Bank (ECB) és a Bank of England (BoE), az elemzők egyhangú véleménye szerint azonban változásra nem kell számítani. Az ECB nyilvánvalóan éppúgy kitart a nyolc hónapja érvényes 3,25, mint a brit jegybank a 4 százalékos kamatszint mellett, mivel egy esetleges emelés csírájában fojthatná el az éppen csak induló és még bizonytalan gazdasági növekedést.

Szerző(k): Barabás T. János
06.
27.
11:28

Váratlanul megugrott az M3 az eurózónában

A várakozásokra rácáfolva váratlanul 7,8 százalékkal emelkedett az M3 pénzellátás az eurózónában májusban, holott az Európai Központi Bankot (ECB) is beleértve mindenki csökkenésre számított. Az ECB által kitűzött M3-as plafon 4,5 százalék. Az új adat az elemzők szerint nyilván aggasztó az ECB számára, amely eddig nem kommentálta a hírt, azonban nem olyan veszélyes, hogy már jövő csütörtöki ülésén kamatemeléssel reagáljon rá.

Szerző(k): Barabás T. János
05.
09.
11:05

A vártnál lassabb a dezinfláció az EMU-ban

Tavaly a várakozásoknál kisebb mértékben csökkent az eurózóna inflációja, és a gazdasági fellendülés is késlekedni látszik - közölte az Európai Központi Bank (ECB). Elemzők szerint a Gazdasági és Monetáris Unió (EMU) monetáris politikájáért felelős intézmény idén feltehetően megemeli a kamatokat.

Szerző(k): Kolozsi Pál
02.
28.
12:37

Kiszállt a versenyből a portugál jegybankelnök

A portugál jegybank elnöke, Vitor Constancio úgy döntött, hogy nem vesz részt az Európai Köponti Bank (ECB) májusban megüresedő alelnöki posztjáért folyó versenyben. A portugál bankelnök azzal magyarázta döntését, hogy nem kívánja elhagyni szülőföldjét.

Szerző(k): Kolozsi Pál

Kriptók befektetési portfólióba? (x)

A nagy nyugdíjalapok portfólióiba már bekerültek: hat érv, miért éri meg kriptóban tartani a befektetéseinket.