fehérjeforrás

09.
21.
10:55
Már elvárás, hogy legyen a közétkeztetésben növényi alapú fehérje

Már elvárás, hogy legyen a közétkeztetésben növényi alapú fehérje

A Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetsége is elküldte észrevételeit a Belügyminisztériumnak a közétkeztetést szabályozó 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet módosításáról.

Szerző(k): L. K.
09.
02.
06:11
Rosszabb híre egyetlen rovarnak sincs, pedig fontos szerepe lesz az étrendünkben

Rosszabb híre egyetlen rovarnak sincs, pedig fontos szerepe lesz az étrendünkben

A csótányokról valószínűleg nem a „minőségi fehérjeforrás” kifejezés jut először az eszünkbe. Pedig az, sőt még komoly üzleti lehetőség is rejlik a tenyésztésükben.

Szerző(k): G. É.
03.
10.
09:55
Tojászápulási egyszeregy húsvét közeledtével

Tojászápulási egyszeregy húsvét közeledtével

A tojást legkésőbb három héttel a vásárlást követően ajánlott elfogyasztani.

Szerző(k): S. A. S.
08.
22.
10:44
Elbukik a vegán forradalom, máris kiment a divatból a növényi alapú hús?

Elbukik a vegán forradalom, máris kiment a divatból a növényi alapú hús?

Hamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.

Szerző(k): Nagy Kristóf
08.
18.
16:47
Országos kampány indult, mert nem fogyasztunk elég nyulat

Országos kampány indult, mert nem fogyasztunk elég nyulat

A kampány célja, hogy megismertessék a fogyasztókkal ezt a könnyen emészthető, zsírszegény, egészséges és ízletes fehér húst, hogy a nyúlhús minimum heti egyszer a magyar családok asztalára kerüljön.

Szerző(k): Horváth Tibor
04.
04.
07:02
A laboratóriumi hús egyre közelebb kerül a fogyasztók asztalához

A laboratóriumi hús egyre közelebb kerül a fogyasztók asztalához

Fontos hatósági engedélyhez jutott hozzá az Egyesült Államokban az amerikai Good Meat, amelynek a csirkefalatkája a világ első és eddig egyetlen emberi fogyasztásra engedélyezett laboratóriumi húskészítménye, ami jelenleg csupán Szingapúrban kapható. Felpörgött a nemzetközi verseny, mindenki első akar lenni a legígéretesebb alternatív olcsó hús tömeggyártásában.

Szerző(k): Nagy Kristóf
02.
12.
11:51
Tehenek nélkül is emberi táplálék lehet a legelőfű

Tehenek nélkül is emberi táplálék lehet a legelőfű

A legelőkön tartott állatállomány csökkenése több régióban is leleményessé teszi gazdákat. Állatok nélkül, közvetlenül a fűből is lehet húst vagy sajtot előállítani? Egy német gazdálkodó ezzel kísérletezve fehérjeport szeretne előállítani hüvelyesekből és fűfélékből.

Szerző(k): Horváth Tibor
02.
03.
18:19
Katar: Az iszlám hívei nem ropogtathatnak bogarakat

Katar: Az iszlám hívei nem ropogtathatnak bogarakat

Katar megerősítette a rovarok fogyasztásának vallási tilalmát, miután az Európai Unió új termékekkel egészítette ki a jóváhagyott élelmiszerek listáját. A rovaralapú termékek nem felelnek meg az iszlám által megengedett (halal) étkezés szabályainak, ezért tilos azok fogyasztása - írta csütörtöki közleményében a katari egészségügyi minisztérium.

Szerző(k): Horváth Tibor

Athene AI – Gen AI vállalatoknak (x)

Az AI megoldások hétköznapjaink részévé váltak. Céges környezetben követelmény a biztonságos használat és adatkezelés.