hitelbesorolás

07.
14.
14:10
Az S&P is leminősítheti az USA-t! (frissítve)

Az S&P is leminősítheti az USA-t! (frissítve)

A Moody\'s után ma az S&P is közölte, ronthatja az USA hitelbesorolását - írja a The Wall Street Journalra hivatkozva a Reuters.

Szerző(k): Napi Gazdaság Online
06.
27.
10:01

Nem csak a FIFA nyomja Dél-Koreát

A Fitch Ratings két fokkal emelte Dél-Korea hosszú lejáratú, külföldi valutában jegyzett hiteleinek minősítését, ami így BBB pluszról A-ra emelkedett. Ezzel Szöul adósi besorolása a Fitch-nél egy fokozattal jobb mint a Moody'snál és kettővel előzi meg a Standard & Poor'sét, amelyek valószínűleg hamarosan szintén felminősítik Dél-Koreát. A hitelminősítő a döntést az ország tartósnak bizonyuló gazdasági erejével, külgazdasági helyzetének javulásával és azzal magyarázta, hogy csökkent a további bankkonszolidációk valószínűsége. Az új besorolás évente mintegy 500 millió dollárral csökkenti Szöul hitelköltségeit.

Szerző(k): Barabás T. János
05.
02.
17:18

A Fitch felminősítette Oroszországot

A Fitch Ratings hitelminősítő Oroszország hosszú lejáratú, külföldi valutában és eurókötvényben jegyzett adósságainak besorolását B pluszról BB mínuszra javította, s kilátásait stabilról - az általában felminősítés kilátásba helyezését jelentő - pozitívra változtatta.

Szerző(k): NAPI
10.
15.
20:00

Széthullóban a Polaroid

Csődvédelmet kért hitelezőivel szemben az azonnal előhívható képeket készítő fényképezőgépeiről és gyors előhívási szolgáltatásáról ismert Polaroid, miután a State Street Bank & Trust több száz kötvénytulajdonos képviseletében azonnali fizetési meghagyást bocsátott ki, összesen mintegy 575 millió dollár adósság után. A vállalatnak emellett november 15-én 360 millió dollárt kellene visszafizetnie a J. P. Morgan Chase & Co. által vezetett pénzintézeti csoportnak.

Szerző(k): NAPI
09.
06.
10:26

A Moody's javított az orosz eurokötvények besorolásán

A Moody's Investors Service B3-ról B2-re javította az orosz eurokötvények hitelbesorolását, és valamennyi állampapír kilátását stabilról pozitívra emelte. Az amerikai hitelminősítő döntését a jelentős valutatartalékok mellett azzal indokolta, hogy Oroszország gazdasági teljesítményének és az adóreformoknak köszönhetően többletet ért el el mind a folyó fizetési mérlegben, mind a költségvetésben.

Szerző(k): Barabás T. János
08.
15.
10:11

A Moody's a kínai befektetések fellendülésére számít

A Moody's Investors Service éves jelentésében lényegében megerősítette Kína külföldi hiteleinek kockázati besorolását. Az elemzés szerint Kína külgazdasági helyzete viszonylag jól vészelte át a világgazdaság lefékeződését és középtávon jók a kilátásai. Ebben jelentős szerepe van hatalmas valutatartalékának, ami biztosítékot jelent az esetleges külső sokkokkal szemben. A Moody's a külföldi befektetések komoly fellendülését várja azt követően, hogy Pekinget felveszik a WTO-ba.

Szerző(k): Barabás T. János
07.
10.
19:44

Az S&P egyelőre nem javítja Oroszország besorolását

A Standard & Poor's hitelminősítő megvárja, milyen eredményekkel jár az orosz reformprogram megvalósítása és hogyan lesz képes az ország teljesíteni a 2003-ban megnövekvő adósságtörlesztési kötelezettségeket és ezek alapján fog dönteni a hitelbesorolás javításáról – közölte Konrad Reuss, a szuverén besorolások igazgatója. Reuss ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy nem lehet kizárni a visszaminősítés esélyét sem, különösen ha esnének a nyersanyagárak.

Szerző(k): NAPI