A Matusz-Vad Zrt. cégcsoportja 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a FrissHal Kft-ben, így hamarosan halas szekcióval bővíti kíná ...
Ma borozni fogunk, de kezdjük annak a sok valóságtartalommal is bíró közhelynek a kibontásával, hogy “a magyar bor leginkább ideha ...
Sok tényező állt össze - és kavart hatalmas vihart a kávépiacon -, amelyek mind felfelé hajtják az árakat. Brazíliában az időjárás ...
A koronavírus-járvány annyira megviselte a horeca-szektort, hogy több vendéglátóhely tulajdonosa úgy döntött, ki sem nyit jövő áprilisig, ha lesznek korlátozások, ha nem. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének konferenciáján több éttermes is azt mondta, hogy az 5 százalékos áfa sokaknak nagy segítség most, de a turizmuson nem segít semmi.
Szerző(k): Szabó DánielA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ágazati vizsgálatot indított a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek - azaz a HoReCa szektor - italbeszerzéseinek elemzésére. Az előzetes ismereteik alapján azt gyanítják, hogy nagy cégek tartják rövid pórázon a cégeket, és ezzel leuralják a piacot.
Szerző(k): Szabó DánielOktóbertől a Metro korábbi horvátországi vezérigazgatója, Thierry Guillon-Verne kerül a hazai üzletlánc élére.
Szerző(k): Rácz GergőA múlt hónap végén döntött arról a kormány, hogy lényegében kötelező lesz kézműves söröket is árulni a vendéglátóhelyeken. A magyar sörfogyasztók nagyobbik része erre nyitott is. A Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített felmérés alapján még mindig a férfiak isznak főként sört Magyarországon, a kisüzemi sörökért pedig inkább az idősebbek és az alapfokú végzettségűek rajonganak.
Szerző(k): Szabó Dániel