A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Rangsorolták azokat az éttermeket, ahol a legjobb rántott húst lehet fogyasztani hazánkban.
Szerző(k): Varga CsengeElképesztő orkán pusztított a múlt héten a nagykőrösi Richter Safari Parkban. A tulajdonos a Napi.hu-nak elmondta: a legnagyobb problémát a hatvan-hetven kidőlt fa okozta, ám az intézmény ismét a teljes gőzzel működik.
Szerző(k): Drávucz PéterA húsmentes élelmiszerek a termékek két százalékát teszik ki a Pápai Húsnál, mégis a kereslet irántuk évente megugrik, úgyhogy újabb termékeket vezet be az élelmiszergyártó.
Szerző(k): Varga CsengeA kistelepülések bolti forgalma azt mutatja, hogy a városokban jobban eleresztik magukat az ott élők.
Szerző(k): Varga CsengeAz utóbbi néhány év gazdasági folyamatai nyomán 2023 végéig a baromfihús esetén masszív árcsökkenéssel számol a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa, Bárány László.
Szerző(k): Varga CsengeMás új élelmiszerekhez képest jóval hosszadalmasabb és bonyolultabb jogi és engedélyezési procedúrára lenne szükség ahhoz, hogy az Európai Unió területén forgalomba lehessen hozni a laboratóriumban sejtszaporítással előállított húst. A technológia még nem alkalmas a tömegtermelésre, és az utóbbi időben számos környezeti, etikai és élelmiszer-biztonsági aggály is felmerült.
Szerző(k): Nagy KristófVegyes eredményekkel zárult a 2023-as tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: a tavalyi évvel összehasonlítva a higiéniai hiányosságok száma csökkent, ugyanakkor a magyar fogyasztók védelme érdekében több terméket kellett kivonni a forgalomból
Szerző(k): Varga CsengeA magyar élelmiszeripar egyik fontos ágazata a húsipar, amely fejlődésének kezdete a XIX. század közepéig nyúlik vissza. A kezdetben háztáji termelést ekkor kezdték el a nagyobb, szervezettebb egységek felváltani, létrejöttek az első hazai szalámi- és húsfeldolgozó gyárak. Arról, hogy hogyan változott az elmúlt másfél évszázad során a hazai húsipar helyzete, a magyarok húsfogyasztási szokásai és melyek a főbb kiviteli célországaink, az alábbi összefoglalóban nyújtunk tájékoztatót.
Szerző(k): Varga CsengeUtánajártunk, hogy melyik budapesti piacon érdemes beszerezni a hozzávalókat. Ha nem figyel, akár dupla annyit is elkölthet.
Szerző(k): Horváth Balázs