kenyér

02.
29.
14:34
Van sütnivalója a hazai pékségeknek

Van sütnivalója a hazai pékségeknek

Bár a tavalyi év nem indult jól a pékiparban az energiaárak és a bérköltségek megugrása miatt, a vállalkozások nagy része végül talpon maradt.

Szerző(k): Zádori Bence
11.
12.
10:35
Már napi 100 ezer adag meleg ételt is kiosztanak a népkonyhák

Már napi 100 ezer adag meleg ételt is kiosztanak a népkonyhák

A járvány és a háborúk miatt már napi 100 ezer adag meleg ételt is kioszt a mintegy száz nyilvántartott, népkonyhát működtető szolgáltató – értesült az Economx.

Szerző(k): Drávucz Péter
10.
16.
19:43
Tengernyi fogyasztható élelmiszer végzi a kukában a németeknél

Tengernyi fogyasztható élelmiszer végzi a kukában a németeknél

Németországban évente körülbelül 11 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, főként amiatt, hogy a megromlott alapanyagokon kívül sokan az ehető élelmiszereket is a kukába dobják. A veszteségeket elsősorban a lakosság termeli, bár az élelmiszerellátási láncban is rengeteg felesleg keletkezik.

Szerző(k): Thurzó Katalin
08.
14.
17:30
Féláron vásárolhatunk pékárut ebben a diszkontban, de megvan a forsza

Féláron vásárolhatunk pékárut ebben a diszkontban, de megvan a forsza

Újabb termékkel bővíti a Lidl az élelmiszer-hulladék minimalizálására indított programját.

Szerző(k): Fogarasi Kitti
08.
05.
14:02
Magyarok kenyere: idén százszor annyit süthetnek az összegyűjtött lisztből, mint tizenhárom éve

Magyarok kenyere: idén százszor annyit süthetnek az összegyűjtött lisztből, mint tizenhárom éve

Varga Mihály szerint a program az önzetlen segítőkészségről szól és a nemzeti összetartozás alulról szerveződő ünnepévé vált.

Szerző(k): Economx
08.
01.
17:40
Egy szelet Spicces füge respektust? Mutatjuk Magyarország tortáját

Egy szelet Spicces füge respektust? Mutatjuk Magyarország tortáját

Kihirdették Magyarország tortáját a 2023-as évre: a Spicces füge respektus kapta idén a fődíjat.

Szerző(k): Varga Csenge
06.
27.
12:42
Így sosem esszük meg a kenyerünk javát: kezdünk leszokni a pékárukról

Így sosem esszük meg a kenyerünk javát: kezdünk leszokni a pékárukról

Bár megmenekült a bezárástól a magyarországi pékségek többsége, mondta a Napi.hu-nak Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, ugyanakkor a kenyér árának drágulása miatt a lakosság jelentősen kevesebb pékárút vásárol.

Szerző(k): Koncsek Rita
06.
24.
22:05
Mégsem „A halál 50 órája” a vízimadaraknak, ha etetjük őket?

Mégsem „A halál 50 órája” a vízimadaraknak, ha etetjük őket?

A hazai médiában hosszú évek óta ugyanazt olvashatjuk, hallhatjuk, hogy a vízimadarak etetése pusztulásukat okozza. Akadnak azonban olyan szakemberek, akik szerint ennél árnyaltabb a kép, és mégsem „A halál 50 órája” a vízimadarak számára, ha etetjük őket.

Szerző(k): Drávucz Péter
06.
15.
05:04
Visszaesett a boltok forgalma: óvatosabban költekeznek az emberek vidéken

Visszaesett a boltok forgalma: óvatosabban költekeznek az emberek vidéken

A kistelepülések bolti forgalma azt mutatja, hogy a városokban jobban eleresztik magukat az ott élők.

Szerző(k): Varga Csenge
04.
08.
12:16
„Kolbász. Héjjal vagy héj nélkül?” – tette föl a nagy kérdést Orbán Viktor

„Kolbász. Héjjal vagy héj nélkül?” – tette föl a nagy kérdést Orbán Viktor

A miniszterelnököt nem csupán a felcsúti pékhez, a henteshez is elkísérték az unokái, akik aktívan segédkeztek a húsvéti előkészületekben. Sőt, nem csak a kóstolót, még a sonkacipelést is vállalták.

Szerző(k): Economx