kivezetés

09.
20.
16:07
Kevés a befektetésre érdemes cég a pesti parketten

Kevés a befektetésre érdemes cég a pesti parketten

Nem sikerült az elmúlt 10 évben jelentősen növelni a cégek számát a magyar tőzsdén, ráadásul igazán jó befektetés is kevés volt. A változásra szükség lenne, amiben a jobb nemzetközi befektetői környezet mellett a magyar szabályozás változása is segíteni tudna.

Szerző(k): Deák Bálint, Napi Gazdaság
03.
22.
16:40
Vigyázz a Fotex-részvényekkel! (Equilor)

Vigyázz a Fotex-részvényekkel! (Equilor)

A jelentősen megnőtt kockázatok miatt nem ajánlja a Fotex-részvények vételét az Equilor. Az ügyfeleknek kiadott tájékoztatás szerint maximum tartani érdemes a részvényeket.

Szerző(k): Deák Bálint
11.
15.
18:29
Újabb részvény távozik a BÉT-ről

Újabb részvény távozik a BÉT-ről

Az Orco bejelentette, hogy kérelmezte a Budapesti Értéktőzsdétől 17 053 866 darab részvényének kivezetését.

Szerző(k): Józsa Bernát
03.
18.
23:59

Elbúcsúzott az IBUSZ is

Tegnap lehetett utoljára kereskedni a tőzsdén a Budapesti Értéktőzsde elsőként bevezetett részvényével, az IBUSZ-szal. Az 1990. június 21-i tőzsdepremier eufóriájában a 4900 forintos (64 dolláros) kibocsátási árfolyamról három nap alatt 12 800 forintig emelkedő részvény 626 forinton búcsúzott, ez dollárban 97, forintban reálértéken csaknem 98 százalékos veszteséget jelent. Az igazi vesztes azonban maga a tőzsde, amely egy jelképpel szegényedett. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
02.
04.
12:05

Csak azért se vezeti ki a Pick-et az Arago

Ma délelőtt Szegeden a Pick Rt. közgyűlésén az egyetlen napirendi pont a tőzsdei kivezetés volt, a többségi tulajdonos Arago Rt. képviselője azonban meglepetésre kezdeményezte e napirend törlését.

Szerző(k): Korányi G. Tamás
01.
07.
23:59

Távozik a tőzsdéről a Skála is

A két Eravis, a Csopak, az MDF és a Pick után a legrégibb tőzsdei papírok közé tartozó Skála-részvény is rákerült a kivezetési várólistára. A társaság igazgatósága február 8-ára hívta össze a kivezetésről döntő rendkívüli közgyűlést. A hathavi tőzsdei súlyozott átlagárfolyam 1244 forint, de aligha valószínű, hogy a kivezetés előtti ajánlat alatta maradna a december elején zárult nyilvános ajánlat 1365 forintjának. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
11.
08.
06:59

Többet kínál az Arago az Eravisért

Az Eravis Rt. kezdeményezte részvényeinek a tőzsdéről való kivonását, ezzel egy időben az Arago a tőzsdeszabályzat által előírt vételi ajánlatot tett a törzs- és elsőbbségi részvényekre. A mostani – részvényaukciós módszerrel végrehajtandó – ajánlatban az Arago az augusztusinál többet kínál a részvényekért. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
11.
07.
06:59

Kivezetés előtti ajánlat miatt függesztették fel az Eravis-forgalmat?

A tőzsdetitkárság tegnap negyed egykor felfüggesztette mindkét Eravis-részvény – pezsgőnek amúgy nem nevezhető – tőzsdei forgalmazását, mert olyan információk jutottak a birtokába, amelyek befolyásolhatják a részvények árfolyamának megítélését. Minden bizonnyal a kivezetés előtti, a BÉT szabályai szerint teendő ajánlatról lehet szó, amelynek árfolyama magasabb lesz, mint az augusztusi nyilvános ajánlat 4000, illetve 8000 forintja. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
10.
25.
06:59

Kivezetésről döntött az Eravis közgyűlése

A tőzsdéről való kivezetés mellett döntött az Eravis Rt. tegnapi rendkívüli közgyűlése, a kivezetést megszavazó nagytulajdonos a közeljövőben a törzsrészvényekre 4100, az elsőbbségi részvényekre 8200 forinton tesz vételi ajánlatot. A kivezetési ár – az utóbbi hetek tőzsdei forgalma miatt – 2,5 százalékkal meghaladja az augusztus 23-án véget ért nyilvános ajánlat árfolyamát. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
10.
08.
06:59

Távozik a tőzsdéről a Milton Apartman is

A novemberi rendkívüli közgyűlés napirendjén szerepel a Milton Apartman Rt. részvényeinek kivezetése a BÉT-ről. Az ajánlati árfolyam legalább 135 forint lesz. Idén ezzel várhatóan héttel csökken a tőzsdei szereplők száma. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI