Az elmúlt két évben az infláció a söröket is érintette, ami inkább a minőségi italok felé vitte a vásárlásokat. A piaci tendenciák alapján a prémium és a szuper prémium kategóriás termékek erősödtek.
Szerző(k): Horváth TiborA minőségi, csapolt söröket népszerűsíti az a kiadvány, amely tíz budapesti vendéglátóhelyen kínál ingyenes sörkóstolót a tulajdonosainak. Kell is a mentőöv a szegmensnek, hiszen a hordós kiszerelések HoReCa-szektorbeli értékesítése messze van még a pandémia előtti szinttől.
Szerző(k): Gyöngyösi BalázsAz Ora jólabjór névre keresztelt erjesztett ital két szezonális izlandi alapanyagot ötvöz. Így jött létre az új ünnepi sláger, egy zöldborsóból és pácolt vöröskáposztából készült karácsonyi sör.
Szerző(k): Zádori BenceElképzelhető, hogy amint útjára indult, máris hamvába holt a műhús műfajának divatja? Legalábbis egy növényi alapú szalonnákat és kolbászokat gyártó brit cég úgy véli, hogy a vegán ételek is épp a „kézműves sörök” sorsára jutnak.
Szerző(k): Economx