külgazdaság

01.
31.
07:10
Kemény vita Matolcsy  és a külügy között - keleti nyitás a tét

Kemény vita Matolcsy és a külügy között - keleti nyitás a tét

Kemény viták folynak a külügy- és a nemzetgazdasági minisztérium között arról, hogy hol nyíljon újabb külgazdasági szakdiplomata-állomáshely, a keleti nyitással összhangban. Elméletileg a március végéig dűlőre kell jutniuk ahhoz, hogy a tervek szerint nyáron elfoglalhassák helyüket az érintett szakdiplomaták.

Szerző(k): NAPI
09.
28.
10:45
Afrika húzza ki Magyarországot a gödörből?

Afrika húzza ki Magyarországot a gödörből?

Bár a következő években Afrikában is jelentős gazdasági növekedés várható - igaz, alacsony bázisról - a magyar külgazdasági stratégiában alig esik róla szó - hívta fel a figyelmet Balás Péter, aki óvatosságra intett az állami tulajdonú külkercég felállítása kapcsán.

Szerző(k): NAPI
09.
28.
09:53
Veszélyben a kormány csodafegyvere?

Veszélyben a kormány csodafegyvere?

Latin-Amerika és Szlovákia is belefér a kormány keleti nyitást ösztönző külgazdasági stratégiájába. A stratégia 2020-ra kitűzött terveinek megvalósulása az EU válságának második hulláma miatt a vártnál nehezebbnek mutatkozik.

Szerző(k): NAPI
07.
17.
13:56
Ázsia, Afrika - új irányt keres a kormány

Ázsia, Afrika - új irányt keres a kormány

Míg a közép-európai országok együttműködnek a kapcsolatépítésben az egyre jelentősebbé váló ázsiai országokkal, egyúttal versengenek is egymással, és Magyarország jól áll ebben a versenyben – mondta Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium újonnan kinevezett globális ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Szerző(k): MTI
04.
11.
14:40
Hatezer új munkahelyet vizionál a HITA

Hatezer új munkahelyet vizionál a HITA

Mára több mint száz aktív befektetési projektet kezel a HITA, az érdeklődők között számos ország jelentősége nőtt a korábbiakhoz képest. A legnépszerűbb szektorok a járműipar és az elektronika.

Szerző(k): Leszák Tamás
04.
04.
16:09
Bankot, biztosítót kaphat Matolcsy

Bankot, biztosítót kaphat Matolcsy

Az Index szerint a kormány döntött az ország új, 2020-ig szóló külgazdasági stratégiájáról, ennek részeként olyan határozatok születtek, hogy a Magyar Export-Import Bank (az Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító a nemzeti fejlesztési tárca felügyelete alól a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz (NGM) kerül át, továbbá őszre megalakul egy, a kkv-k exportját segítő Kereskedőház, és a külgazdasági kapcsolatokban Magyarország kelet fel nyit.

Szerző(k): MTI-Eco
03.
06.
11:22
Emiatt retteghet Magyarország

Emiatt retteghet Magyarország

A kormány által bejelentett gazdaságpolitikai konszolidáció egyik leglátványosabb eleme volt a német gazdaság és befektetők irányába történt újranyitás - állapította meg a Policy Agenda legújabb elemzésében. A német kapcsolatok nélkül ellehetetlenülne Magyarország gazdasága.

Szerző(k): Lajkó Éva