Felújították a csopaki Víg Molnár Csárda vízimalom-kerekét, így a turisták újra működőképes állapotban láthatják a helytörténeti mementót.
Szerző(k): Fogarasi KittiA Pasztell és a kulinária hívei szomorkodhatnak.
Szerző(k): Varga CsengeIndul az Országos Étterem Hét, a rendezvény már több mint tíz éve várja az érdeklődőket. Idén több mint 150 top étterem csatlakozott, köztük Michelin ajánlásúak is.
Szerző(k): EconomxKét balatoni étterem mellett egy debrecenit és egy kiskunhalasit is megleptek a gasztronómia titkosügynökei. Volt ahol még az áram is elment ijedtében.
Szerző(k): Hegedűs SzabolcsNagy különbségek vannak a Michelin-csillaggal rendelkező magyarországi éttermek áraiban, a legtöbb esetben hat számjegyű összeggel kell számolnia annak, akik szeretné megkóstolni a kínálatukat.
Szerző(k): Komócsin SándorA vállalkozó a Forbes-nak beszélt arról, hogy a válság ellenére jövő héten nyílik meg új étterme, és szerinte még van esély arra, hogy nyugodtan átvészelje ezt az időszakot.
Szerző(k): Vámosi ÁgostonA Michelin bejelentette, hogy az idei évtől nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon keresi a legjobb éttermeket. Az országos Michelin Kalauz megjelenése az év második felére várható, és összegyűjti, illetve különböző kategóriák szerint díjazza a legjobb hazai vendéglátóhelyeket.
Szerző(k): K. Kiss GergelyMiközben a fejlett országokban még mindig inkább a nők főznek otthon, mint a férfiak, virágzik a férfi séfek sztárolása. A helyzet azonban az elmúlt időszakban változni kezdett: nem a férfiak rontottak be az otthoni konyhákba, hanem a nők törnek előre a vendéglők konyhaüzemeiben.
Szerző(k): Komócsin SándorDalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét csütörtökön Budapesten, így ők képviselhetik az országot az európai döntőn, amelyet szintén a magyar fővárosban rendeznek meg jövő márciusban.
Szerző(k): Szepesi Anita