Az elmúlt években alaposan átalakultak a tejfogyasztási szokásaink. A fogyasztók érdekében fontos nagyobb hangsúlyt fektetni a vásárlói tudatformálásra, ugyanis a termékek megnevezése sokszor megtévesztő lehet.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraAz uniós támogatások által négyszer annyi pénz jut az állattenyésztésre, mint a növénytermesztésre, így tovább növekedik a környezetszennyezés mértéke.
Szerző(k): Kiffer AnnaAz IKEA három magyarországi áruházában több mint 8,1 millióan vásároltak tavaly, a forgalom 11 százalékkal nőtt, összegezték az elmúlt pénzügyi év adatait. A svéd bútorbolt úgy döntött, egy mesterséges intelligencia alapú applikációval bővíti portfólióját.
Szerző(k): Koncsek RitaAz ENSZ által javasolt legújabb étrend még a vegán étkezési formánál is hatékonyabban veszi fel a küzdelmet a klímaváltozás ellen, ennek alapja a hús és a tejtermékek fogyasztásának csökkentése.
Szerző(k): EconomxTízből négy amerikai ma már fixen növényi tejet fogyaszt, pedig 87 százalékkal drágább, mint a hagyományos tej.
Szerző(k): EconomxHamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.
Szerző(k): Nagy KristófTízből mindössze három magyar követ valamilyen speciális étrendet, elsősorban ételallergia vagy intolerancia miatt egy friss felmérés alapján. Az ezzel kapcsolatos sztereotípiák visszaszorulóban vannak, az látszik ugyanakkor, hogy a férfiak jelentős része gondolja még mindig úgy, hogy a speciális étrendet követők csak divatból fordítanak hátat bizonyos ételeknek.
Szerző(k): Csernik-Varga Adrienn