A csótányokról valószínűleg nem a „minőségi fehérjeforrás” kifejezés jut először az eszünkbe. Pedig az, sőt még komoly üzleti lehetőség is rejlik a tenyésztésükben.
Szerző(k): G. É.Bár az év elejétől már kereskedelmi forgalomban is megjelent, Magyarországon az emberek 70 százaléka sosem fogyasztana rovarfehérjét tartalmazó táplálékot, és csupán 17 százalékuk ért egyet azok bolti értékesítésével – derül ki az Agroinform.hu legújabb felméréséből.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraRovar alapú fehérjetakarmány fenntartható, hulladékmentes gyártási technológiáját fejleszti ki a Vitafort Zrt. vezette konzorcium. A szójához hasonlóan magas fehérjetartalmú alapanyaggal csökkenhet a sok esetben génmódosított eredetű vagy éppen az Európai Unión kívülről származó fehérjefelhasználás.
Szerző(k): EconomxKatar megerősítette a rovarok fogyasztásának vallási tilalmát, miután az Európai Unió új termékekkel egészítette ki a jóváhagyott élelmiszerek listáját. A rovaralapú termékek nem felelnek meg az iszlám által megengedett (halal) étkezés szabályainak, ezért tilos azok fogyasztása - írta csütörtöki közleményében a katari egészségügyi minisztérium.
Szerző(k): Horváth Tibor