A gabonaárak csökkenése mérsékelte leginkább a mezőgazdasági felvásárlási árak éves alapon mért növekedését, a szeptemberi 61 százalék után februárban 27 százalékra.
Szerző(k): Eisenkrammer NóraA magyar élelmiszeripar egyik fontos ágazata a húsipar, amely fejlődésének kezdete a XIX. század közepéig nyúlik vissza. A kezdetben háztáji termelést ekkor kezdték el a nagyobb, szervezettebb egységek felváltani, létrejöttek az első hazai szalámi- és húsfeldolgozó gyárak. Arról, hogy hogyan változott az elmúlt másfél évszázad során a hazai húsipar helyzete, a magyarok húsfogyasztási szokásai és melyek a főbb kiviteli célországaink, az alábbi összefoglalóban nyújtunk tájékoztatót.
Szerző(k): Varga CsengeEurópa legmodernebb sertéstelepének megépítésével éves szinten 350-500 ezer hízósertés előállításával számol az UBM. Közleményük szerint célkitűzéseik alapja, hogy a következő években globálisan tíz százalékkal növekedhet a baromfi- és sertéshús-fogyasztás.
Szerző(k): Drávucz PéterAz Agrárminisztérium pályázatot nyitott a hentesüzletek számára, a mikrovállalkozások március 20-ig indulhatnak a tenderen, és akár 3,5 millió forintot is kaphatnak a megnövekedett költségeik finanszírozására.
Szerző(k): EconomxNoha harminc éve még a kihalás fenyegette, ma már exkluzív élelmiszernek számít a világ minden táján a mangalica. Most a hazai fogyasztás ösztönzésére indult kéthetes kampány.
Szerző(k): Nagy KristófÚj húsexportengedélyt kapott Magyarország: egy több mint 112 millió lakost számláló piac nyílik meg a magyar húsexport, a hazai élelmiszeripar előtt.
Szerző(k): Hercsel AdélMind sertéshúsból, mind burgonyából importra fog szorulni az ország már ebben a hónapban, éppen ezért még most érdemes feltankolni az agrárközgazdász szerint.
Szerző(k): Hegedűs SzabolcsKarácsony előtt egy héttel arra kényszerült az Aldi, hogy korlátozza árstopos termékeinek megvásárolható mennyiségét - írja a Portfolio.hu.
Szerző(k): EconomxKigyulladt egy állattartó telep egyik épülete a Bács-Kiskun megyei Városföld határában vasárnap.
Szerző(k): Economx