sertésáfa

04.
05.
08:13
Egyre több sertést eszik a magyar

Egyre több sertést eszik a magyar

Élénkült a hazai sertéshúsfogyasztás, de a hazai termelői kört továbbra is támogatni kell az állomány és a termelés növekedésének érdekében - jelentette ki a Magyar Hírlapnak Menczel Lászlóné, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács titkára.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
03.
17.
12:45
A béremelés mészárszékre küldte a piacot

A béremelés mészárszékre küldte a piacot

Hol maradt az árcsökkenés, ha a kormány 27-ről 5 százalékra vitte le a sertéshús áfáját? Arra, hogy a 22 százalékos különbözet nem jelent meg a fogyasztói árban több magyarázat is van, de a helyzet nem sokban különbözik az eddigitől: a pohár félig tele van és félig üres. A hazai sertéságazat viszont lemaradt az Európai Unióstól, hátrányban van a világpiacon, kérdés, hogy mi lesz a hazai állománnyal, valamint, hogy az állami és uniós támogatásokból megvalósuló beruházások megmentik-e a magyar kondákat. A piac viszont tisztult, lehet minek örülni.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
17.
13:54
Több sertést eszünk - Fazekas szerint az áfacsökkentés miatt

Több sertést eszünk - Fazekas szerint az áfacsökkentés miatt

Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
12.
09:54
Fél év alatt bedőlt a kormány nagy húzása

Fél év alatt bedőlt a kormány nagy húzása

Majdnem teljesen eltűnt a kereskedelemben a sertésáfa csökkentésének köszönhető év eleji árcsökkenés: júniusban lényegében ugyanannyiba került ez a termék, mint az elmúlt év végén.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
07:42
Kevesebb sertéshús kerülhet az asztalra

Kevesebb sertéshús kerülhet az asztalra

Megugrott a kivitel a magyar sertéspiacon, az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) szerint az év első két hónapjában 19 százalékkal több sertéshús és 42 százalékkal több élő sertés hagyta el az országot - idézi a Magyar Idők cikkét az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita