A hazai húspiac legtöbb ágazatában nőtt mind a vágások, mind az élőállat-állomány száma. Főként a kacsák és libák állománya ugrott ...
A Nébih szerint folyamatosan romlik az afrikai sertéspestis járványhelyzet több európai országban. Főleg Romániában terjed a vírus ...
A Veszprém Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy 49 éve ...
Hol maradt az árcsökkenés, ha a kormány 27-ről 5 százalékra vitte le a sertéshús áfáját? Arra, hogy a 22 százalékos különbözet nem jelent meg a fogyasztói árban több magyarázat is van, de a helyzet nem sokban különbözik az eddigitől: a pohár félig tele van és félig üres. A hazai sertéságazat viszont lemaradt az Európai Unióstól, hátrányban van a világpiacon, kérdés, hogy mi lesz a hazai állománnyal, valamint, hogy az állami és uniós támogatásokból megvalósuló beruházások megmentik-e a magyar kondákat. A piac viszont tisztult, lehet minek örülni.
Szerző(k): Szabó DánielMintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli az éves fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón az MTI szerint.
Szerző(k): Szabó ZsuzsannaMajdnem teljesen eltűnt a kereskedelemben a sertésáfa csökkentésének köszönhető év eleji árcsökkenés: júniusban lényegében ugyanannyiba került ez a termék, mint az elmúlt év végén.
Szerző(k): Komócsin SándorMegugrott a kivitel a magyar sertéspiacon, az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) szerint az év első két hónapjában 19 százalékkal több sertéshús és 42 százalékkal több élő sertés hagyta el az országot - idézi a Magyar Idők cikkét az MTI.
Szerző(k): Szepesi Anita