széchenyi

06.
18.
18:59
Öngól lehet az újabb kormányzati ötlet

Öngól lehet az újabb kormányzati ötlet

Aggódik a Szép-kártya rendszerének múlt héten felvetett tervezett módosítása miatt az OTP, mert úgy véli, hogy a vendéglátás célú felhasználhatóság bármilyen szűkítése hátrányosan hathat a belföldi turizmusra.

Szerző(k): MTI
12.
05.
17:56
Itt a vég - megszüntetik a Széchenyi Bankot

Itt a vég - megszüntetik a Széchenyi Bankot

Az MNB ma közzétett határozatában visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását, mert az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. Húsz munkanapon belül az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítja a betéteseket - közölte az MNB.

Szerző(k): Economx
12.
12.
09:29
Egészségügyi vállalkozásba fektet  a Széchenyi Tőkealap

Egészségügyi vállalkozásba fektet a Széchenyi Tőkealap

Egy több mint egy évtizede sikeresen, az egészségügyi szektorban működő társaság innovatív fejlesztéseinek megvalósításához biztosít 220 millió forint tőkét a Széchenyi Tőkealap.

Szerző(k): Economx
11.
25.
09:05

A kkv-kre koncentrálna a Széchenyi-program

Pénteken a kormány elé kerülhet a kis- és középvállalkozások (kkv) hosszú ideje húzódó fejlesztési koncepciója, a Széchenyi vállalkozásfejlesztési program - értesült a Magyar Hírlap, amely arról is beszámol, hogy a középtávú koncepciót a múlt csütörtökön elfogadták a közigazgatási államtitkári egyeztetésen.

Szerző(k): Kolozsi Pál
02.
05.
23:59

Kedvező kamatozású, de nehézkes a Széchenyi hitelkártya

A vállalkozói kártyával az állam 5 százalékpontos kamattámogatásával felvehető Széchenyi hitel kamatterhe 10 százalék alá csökken, a névleges 14,8 százalékkal szemben – mondta tegnap Borókai Gábor kormányszóvivő. A kabinet tegnapi ülésén foglalkozott a Vállalkozók Országos Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által a tagjaik számára májusban bevezetni tervezett konstrukcióval, amelyhez később más érdekképviseletek is csatlakozhatnak. Részletek a szerdai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
07.
13.
11:30

Több mint 2,5 milliárd forint az Állami Támogatású Bérlakás Programra

A Széchenyi Terv keretében újabb, 2,5 milliárd forint állami támogatást kapnak az önkormányzatok bérlakások építésére a gazdasági miniszter mai döntése alapján. A támogatásból döntő többségben (60%) szociális bérlakásokat alakítanak ki. A vissza nem térítendő támogatáshoz 1,2 milliárd önrésszel járulnak hozzá a pályázók. A főváros most először pályázott és nyert pénzt lakások építésére. Az önkormányzati bérlakás állomány növelésének támogatására 2000. július 1-jétől hatályba lépett kormányrendelet biztosít lehetőséget. Azóta a minisztérium 18 milliárd forint támogatást hagyott jóvá.

Szerző(k): Sólyom Péter
07.
05.
06:59

Tervek a vállalkozások megsegítésére

Július végéig fogalmazza meg javaslatait az a tárcaközi munkacsoport, amely a forint felértékelődése következtében a kis- és középvállalkozásokra nehezedő terhekre keres gyógyírt. A megoldások között szóba jöhet árfolyam-kockázati biztosítás, kedvezményes hitel a kieső árbevétel pótlására, a Széchenyi terv keretében kiírt új pályázat, valamint a turisztikai hozzájárulás átmeneti enyhítése is. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
03.
13.
12:10

Eddig 500 pályázat futott be a Széchenyi-tervre

A Széchenyi-terv pályázatai iránti érdeklődés felülmúlja a várakozásokat - hangzott el a Gazdasági Minisztérium pályázati információs központjának mai sajtótájékoztatón. A GM által meghirdetett Széchenyi-terv pályázatokra eddig beérkezett 500 pályázatra igényelt támogatás összege 3-4 milliárd forint. A beadott pályázatok többsége a lakossági energiatakarékossági programhoz kapcsolódik.

Szerző(k): Baka Zoltán
02.
19.
11:39

Vissza nem térítendő forrásokat kínál a GM

A Széchenyi-terv részét képező 55 gazdaságfejlesztési pályázatra az idén 103,5 milliárd forintos keretet szán a Gazdasági Minisztérium (GM) - hangzott el a Cégvezetők Klubja által szervezett mai fórumon. Szöllősi László, a tárca közigazgatási főosztályvezetője szerint az idei pályázatok alapvetően vissza nem térítendő forrásokat tartalmaznak, míg korábban a visszafizetendő, illetve a kamattámogatások voltak a jellemzőek. A GM szerint ha év közben kimerül a 2001-es keret, akkor a jövő évi évi források legfeljebb 40 százalékát idén is leköthetik.

Szerző(k): Baka Zoltán
01.
15.
14:20

Széchenyi-terv: négy program, 100 milliárdos támogatás

A GM a Széchenyi-terv regionális gazdaságépítési, turizmusfejlesztési, lakás- és a vállalkozáserősítő programjához kapcsolódva 55 pályázatot jelentet meg, s összesen 100 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre – közölte Matolcsy György, a tárca vezetője. A keretből a vállalkozáserősítő programra 45 milliárd, a lakásprogramra 30 milliárd, a turizmus fejlesztésre 20 milliárd, a regionális gazdaságépítésre pedig 5 milliárd forint használható fel. Matolcsy szerint a 100 milliárdos támogatás további 300 milliárd forint forrást mozgósíthat gazdaságfejlesztésre.

Szerző(k): Ádám Viktor