szőlő

08.
31.
10:14
Kiosztották az Év Pincészete díjat: ez a márka tarolt

Kiosztották az Év Pincészete díjat: ez a márka tarolt

A Gere Attila Családi Pincészet nyerte el a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége elismerését, az Év Pincészete díjat.

Szerző(k): L. K.
07.
23.
12:12
Már a szüret sem a régi

Már a szüret sem a régi

A tavalyinál jobb szőlőtermésre, de a megszokottnál korábbi szüretre számíthatunk.

Szerző(k): T. E.
05.
25.
12:58
Kávé nélküli életre kell berendezkednünk

Kávé nélküli életre kell berendezkednünk

A klímaváltozás hatására bizonyos élelmiszerek alapanyagaiból sokkal kevesebb fog teremni, így ezeknek jó eséllyel óriásit emelkedik majd az áruk.

Szerző(k): S. A. S.
05.
06.
15:04
Senki sem hitte volna 30 éve: hazánkban megszűnt a borhamisítás

Senki sem hitte volna 30 éve: hazánkban megszűnt a borhamisítás

A kilencvenes évek slágerbűncselekményei az olajszőkítés és a borhamisítás voltak, az előbbi pár év után megszűnt, utóbbi azonban még a 2000-es évek közepéig tartotta magát. A Magyar Bor Akadémia elnöke és a Nébih szakértői az Economx megkeresésére elmondták: napjainkban már nem beszélhetünk borhamisításról, legfeljebb a boltok alsó polcain fellelhető PET-palackos, alacsony minőségű borokról, ám nagyon fontos, ezek is szőlőből készültek.

Szerző(k): Drávucz Péter
04.
22.
21:10
Már akár júliusban is elkezdődhet a szüret

Már akár júliusban is elkezdődhet a szüret

Idén korábban kezdődhet a szüret, egy hónappal előbbre tart a szőlő a dél-balatoni ültetvényeken a megszokottnál.

Szerző(k): Eisenkrammer Nóra
02.
17.
12:51
Nem almabor, hanem szalmabor: nyakunkon az újdonság

Nem almabor, hanem szalmabor: nyakunkon az újdonság

Évszázados tradíciója van a szalmabor előállításának, a klímaváltozás miatt azonban csak most állhat előtte igazán nagy jövő.

Szerző(k): Zádori Bence
12.
29.
13:30
Miközben a borászat agonizál, a pezsgőt elkapkodják a magyarok

Miközben a borászat agonizál, a pezsgőt elkapkodják a magyarok

Bár a bor és a pezsgő is egyformán szőlőből készül, évek óta csökken az érdeklődés a borok iránt, miközben egyre többen isznak pezsgőt.

Szerző(k): Zádori Bence
12.
28.
21:04
A chardonnay és a pinot noir is eltűnik, a kaktuszlé marad koccintásra

A chardonnay és a pinot noir is eltűnik, a kaktuszlé marad koccintásra

A klímaváltozásnak köszönhetően elbúcsúzhatunk legkedveltebb pezsgő italainktól.

Szerző(k): Economx
12.
08.
06:53
Védett állatok tömegeit pusztították el: olcsón megúszták

Védett állatok tömegeit pusztították el: olcsón megúszták

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt azzal a két férfival szemben, akik engedély nélkül kiszivattyúzták a Tarna vizét, és ezzel tömegesen pusztítottak el védett állatokat.

Szerző(k): Zádori Bence
11.
20.
07:29
Olajfa és kiwi terem majd a szőlőültetvényeken

Olajfa és kiwi terem majd a szőlőültetvényeken

Rengeteg európai borász küzd azért, hogy elegendő szőlőt termeszthessen az egyre szélsőségesebbé váló időjárás ellenére. A magas ráfordítási költségek és a csökkenő fogyasztás azonban tovább növeli a kis és független pincészetek gondjait.

Szerző(k): Economx