területfejlesztés

04.
16.
14:44
Románia és Bulgária felé nyitnak a V4-ek

Románia és Bulgária felé nyitnak a V4-ek

A visegrádi országok (V4), valamint a kezdeményezéshez csatlakozó Románia és Bulgária közös területfejlesztési stratégiája jó kiindulási pontot jelent ahhoz, hogy az Európai Unió 2014-20-as időszakában az érintett országok ez alapján együttműködve fejlesszék a térséget, és hogy az EU-nál hatékonyan képviseljék a közös érdekeiket - egyebek közt ezt állapították meg a hat ország területfejlesztési minisztereinek keddi budapesti tanácskozásán résztvevők.

Szerző(k): MTI
01.
04.
09:01
Így lesz Magyarországból Kánaán a kormány szerint

Így lesz Magyarországból Kánaán a kormány szerint

A kormány nemzeti jövőképe számos igen ambiciózus célt tűz ki – az alábbiakból ezekből szemezgetünk.

Szerző(k): Economx
10.
24.
13:31
Új testülethez kerül a területfejlesztés

Új testülethez kerül a területfejlesztés

A társadalmi és gazdasági különbségek kimutatható mértékű csökkenéséhez összehangoltabb területfejlesztésre van szükség, ezt célozza a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény módosítási javaslata, amely a kormány honlapján olvasható.

Szerző(k): Economx
10.
07.
07:11
Döbbenetes adatok - ezért szakad szét Magyarország

Döbbenetes adatok - ezért szakad szét Magyarország

Magyarországon nem is duális, hanem hármas szerkezetű gazdaság alakult ki, ahol lényegében csak a közép-magyarországi régió tudott felzárkózni az uniós átlaghoz, miközben erre még azok a megyék sem képesek tartósan, ahol meghatározó a külföldi tőke jelenléte. A leszakadást az autópályafejlesztések és az uniós források aránytalan elosztása is fokozza.

Szerző(k): Ádám Viktor
05.
25.
20:15

A kormány hagyja csődbe menni a sportszövetségeket

A kormány pénteki ülésén – támogatva a csődtörvény módosításához benyújtott bizottsági módosító indítványt – arról határozott, hogy a jövőben a sportszövetségekre is terjedjen ki a csődtörvény hatálya. A sportklubok eddig viszonylag nagy szabadságot élveztek, amivel a legnagyobb klubok sokszor vissza is éltek. Cikkünk a szombati NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI