A magyarok még épphogy kékek, de a britek már bevörösödtek. A túlságosan feldolgozott élelmiszerek, vagyis az ultrafeldolgozott ét ...
Hozzászoktunk az édes és sós ízekhez, vesszük a zsírokkal teli élelmiszereket, ezáltal hozzászoktunk bizonyos ízekhez. A jövőben v ...
Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2016-ban a felnőttek 39 százaléka volt túlsúlyos, 12 százaléka pedig egyenesen elhíz ...
A holland egészségügyi ügynökségnek muszáj lemondania az elhízási arány csökkentésére irányuló célkitűzéséről egy olyan országban, ahol a felnőttek fele túlsúlyos.
Szerző(k): Horváth TiborNémetországban évente körülbelül 11 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, főként amiatt, hogy a megromlott alapanyagokon kívül sokan az ehető élelmiszereket is a kukába dobják. A veszteségeket elsősorban a lakosság termeli, bár az élelmiszerellátási láncban is rengeteg felesleg keletkezik.
Szerző(k): Thurzó KatalinAz ultrafeldolgozott élelmiszerekben (UPF) használt egyes szerek magas bevitele összefüggésbe hozható a szívinfarktus, az angina és a szélütés megnövekedett kockázatával – állapította meg egy átfogó francia kutatás.
Szerző(k): Horváth TiborHamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.
Szerző(k): Nagy Kristóf