táplálkozás

01.
31.
15:24
Akkora a különbség, hogy ez már a biztosítóknak is szemet szúrt

Akkora a különbség, hogy ez már a biztosítóknak is szemet szúrt

Minden második magyar elégedett az egészségügyi állapotával, ugyanakkor az állami egészségügyet használók 17 százaléka váltott egészségesebb életmódra, míg a pénzügyileg tudatosabbak jobban odafigyelnek.

Szerző(k): Koncsek Rita
01.
21.
09:20
Az egykor sovány emberekből álló Hollandia ma az elhízás ellen küzd

Az egykor sovány emberekből álló Hollandia ma az elhízás ellen küzd

A holland egészségügyi ügynökségnek muszáj lemondania az elhízási arány csökkentésére irányuló célkitűzéséről egy olyan országban, ahol a felnőttek fele túlsúlyos.

Szerző(k): Horváth Tibor
10.
16.
19:43
Tengernyi fogyasztható élelmiszer végzi a kukában a németeknél

Tengernyi fogyasztható élelmiszer végzi a kukában a németeknél

Németországban évente körülbelül 11 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, főként amiatt, hogy a megromlott alapanyagokon kívül sokan az ehető élelmiszereket is a kukába dobják. A veszteségeket elsősorban a lakosság termeli, bár az élelmiszerellátási láncban is rengeteg felesleg keletkezik.

Szerző(k): Thurzó Katalin
09.
23.
07:59
Gyorsan le kellene szokni már ezekről az élelmiszerekről, mert bajt okoznak

Gyorsan le kellene szokni már ezekről az élelmiszerekről, mert bajt okoznak

Az ultrafeldolgozott élelmiszerekben (UPF) használt egyes szerek magas bevitele összefüggésbe hozható a szívinfarktus, az angina és a szélütés megnövekedett kockázatával – állapította meg egy átfogó francia kutatás.

Szerző(k): Horváth Tibor
08.
22.
10:44
Elbukik a vegán forradalom, máris kiment a divatból a növényi alapú hús?

Elbukik a vegán forradalom, máris kiment a divatból a növényi alapú hús?

Hamarosan döntést hoz az Európai Bíróság arról, hogy a növényi alapanyagokból készült, a hagyományos húsféléket utánzó készítmények nevében szerepelhet-e a hús szó, vagyis beszélhetünk-e vegán húsról a jövőben, vagy csak akkor nevezhetjük húsnak az adott élelmiszert, ha az állati eredetű alapanyagokból készült. Az már biztos, hogy a húsutánzatok nem győzték meg a fogyasztókat.

Szerző(k): Nagy Kristóf