Egyre több étterem szolgáltat karácsonyi elviteles menüt az ünnepi időszak alatt, ugyanis rájöttek, hogy az egész éves hajtás után a családok nem feltétlen akarnak napokig a konyhában robotolni. A lapunknak nyilatkozó éttermek vezetői azt is elmondták, hogy a növekvő költségterhekkel rendkívül nehéz lépés tartani a szektornak, s nem tudni, meddig lesz fenntartható a működés ilyen körülmények mellett.
Szerző(k): Kreivich OrsolyaMár csak azért is, mert hasít a turizmus Magyarországon.
Szerző(k): T. E.Hamarosan eldől, mely magyar éttermek alkotják továbbra is a Michelin-csillagos hazai elitklubot. Ennek apropóján utánajártunk, mit hoz a konyhára a rangos elismerés, illetve milyen kihívásokkal szembesül az a vendéglátós, aki hiába vár a csillagra, vagy éppen már az övé volt, csak időközben elveszítette azt. A mérleg egyik serpenyőjében ott van a növekvő nemzetközi ismertség, az emelkedő vendégszám és bevétel, a másikban viszont a marketing- és presztízs veszteség terhét éppúgy megtaláljuk, mint a költség-haszon elv mindennapi gyakorlatát.
Szerző(k): Gyöngyösi BalázsA magyarok óvatosan költenek, a hazai vendéglősök külföldi turistákban bízhatnak.
Szerző(k): T. E.Az üzletvezető-tulajdonos szerint a kocsmakultúra teljes átalakulása miatt nem volt fenntartható a hely további működése, így végleg bezárnak, és semmilyen új formában nem nyitnak ki újra.
Szerző(k): Zádori BenceÚgy tűnik, az NGM hallgatott a szakmai szervezetekre, és magasabb lesz a szervízdíj maximum mértéke.
Szerző(k): K. O.A madárinfluenza terjedése indokolja, hogy drágább a tojás a magyarországi üzletekben, készlethiánytól viszont nem kell tartani: a hazai élelmiszerpiac stabil, az áruellátás pedig folyamatos – mondta az Economxnak Vámos György.
Szerző(k): Thurzó KatalinJúniustól augusztusig 5,5 millió vendéget regisztráltak a Balatonnál, Siófokon nőtt a vendégéjszakák száma, nagyjából egymillióan fordulhattak meg a városban, ami a 2019-es koronavírus-járvány előtti időszakot 15 százalékkal haladja meg.
Szerző(k): Zádori Bence