vendéglátóipar

08.
31.
12:24
Jól ismert mumusa fenyegeti a magyar növekedést

Jól ismert mumusa fenyegeti a magyar növekedést

Jól érzékelhető a munkaerőpiacon a vírusválságot követő gazdasági visszarendeződés: a legfrissebb KSH adatok szerint rekordszinten a foglalkoztatottság, a WHC Csoport saját tapasztalatai alapján pedig újra munkaerőhiány sújt több ágazatot is, mely akár a további gazdasági növekedést is lassíthatja. A vállalat a termelőszektorban jelenleg is közel 1300 betöltetlen álláshelyre keres munkavállalót, de a folyamatos dinamikus bővülés miatt az üzleti szolgáltató központokban, IT területen, illetve a szálloda- és vendéglátóiparban is rengeteg a nyitott pozíció.

Szerző(k): Molnár Csaba
08.
26.
15:10
A Dreher több mint 500 csapost képzett a nyár folyamán

A Dreher több mint 500 csapost képzett a nyár folyamán

Összesen 83 településen, főleg a Balaton környékén és a fővárosban tartottak oktatást a Dreher csapolómesterei a Csapolt Minőség Program 2021-es szakaszának nyári időszakában. A sör minőségén túl a csapolás hangulatára, az elkészítés folyamatának legapróbb részleteire, a csapolt pohár látványára, esztétikájára is hangsúlyt fektető kezdeményezés révén már 550 vendéglátóhelyi alkalmazott emelte magasabb szintre csapolási tudományát és vált jóval elkötelezettebbé a minőségi sörcsapolás iránt.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
28.
08:38
Ellenőrök lepik el a nyaralóhelyeket

Ellenőrök lepik el a nyaralóhelyeket

A próbavásárlásokat kiterjesztik a boltok mellett a nyaralóhelyek vendéglátóhelyeire is a fogyasztóvédelmi ellenőrök - közölte az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
07.
05.
16:31
Tovább terjeszkedik a Mol élelmiszerkereskedő lánca

Tovább terjeszkedik a Mol élelmiszerkereskedő lánca

A Mol-csoport mintegy hat évvel ezelőtt kezdte el a régió kilenc országában található töltőállomásain megnyitni a Fresh Cornereket, most pedig átadták az ezredik egységet. A két legújabb helyszín Leányfalu és az M43-as autópálya Szent Gellért pihenője.

Szerző(k): Szász Péter
07.
01.
14:25
Reszkessenek a lángosozók, a palacsintázók, elindult a nagy nyári ellenőrzési szezon

Reszkessenek a lángosozók, a palacsintázók, elindult a nagy nyári ellenőrzési szezon

Az Agrárminisztérium közölte: július elsejével elindította az élelmiszerlánc ellenőrzéseket, és a hús mellett a szezonális termékeket, sőt még a borok minőségét és eredetét is alaposan megvizsgálják.

Szerző(k): Szabó M. István
07.
01.
08:10
Jól volt a megérzés: drága mulatság lett a kávézás

Jól volt a megérzés: drága mulatság lett a kávézás

Már az átlagár is 500 forint felé kúszott egy csésze kávéért, bármennyire is kedvelt vendéglátóhelyen isszák - derül ki egy friss felmérésből.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
25.
10:15
Jöhetnek a bevándorlók, európai szintű munkaerőhiány a vendéglátásban

Jöhetnek a bevándorlók, európai szintű munkaerőhiány a vendéglátásban

Szerbiában - hasonlóan Magyarországhoz - méretes munkaerőhiány alakult ki a vendéglátásban, mert a járvány alatt sokan más ágazatokban helyezkedtek el. Egyes munkaadók ázsiai munkaerőimporton gondolkodnak.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
23.
10:06
Irtózatos infláció a vendéglőknél

Irtózatos infláció a vendéglőknél

A koronavírus-járvány sokak várakozásával szemben nem késztette arra a budapesti vendéglőtulajdonosokat, hogy eladják éttermeiket, valójában az eladásra kínált vendéglők száma még csökkent is, a tulajdonosok nem vertek a fenekére ingatlanjaiknak áron alul.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
15.
11:05
Megakadályoznák, hogy újabb éttermek nyíljanak, itt az ipartestület javaslata

Megakadályoznák, hogy újabb éttermek nyíljanak, itt az ipartestület javaslata

Praxisjogot, ezáltal piacvédelmet és területi korlátozások bevezetését sürgeti a pandémia alatt kivérzett vállalkozások érdekében a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI). A mielőbbi állami beavatkozás az újraindulás kockázatait is enyhítené, és elejét vehetné a tisztességtelen üzleti magatartás elburjánzásának, amire válságos időszakok után nagyobb az esély – fejtette ki a javaslat tartalmát a Világgazdaságnak Kovács László, az MVI elnöke.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
30.
19:33
Vendéglátók: nem tudnak úgy nyitni, ahogy tervezték

Vendéglátók: nem tudnak úgy nyitni, ahogy tervezték

Nem igazán nevezhető teljesnek az a nyitás a vendéglátásban, amelyet az Egyesült Királyságban néhány hete engedélyezett a kormány, mert az érvényben maradt szabályok miatt nem tudnak nyereségesen működni a kocsmák és a vendéglők. Ezért sokkolta a vendéglősöket a hír, hogy elmaradhat a június végére tervezett teljes nyitás.

Szerző(k): Komócsin Sándor