Karácsonyra készülve, egyre többször szembesülünk vele, hogy idén már nem ugyanannyiba kerül a csomagolópapír, a hús vagy épp a család karácsonyfája, mint tavaly. Az Economx új videójából kiderül, hogyan, mikor és mennyiért érdemes megvenni az ünnepi fenyőfát.
Szerző(k): Faragó JankaA karácsonyi költekezés az öregségi ellátásból nem egyszerű mutatvány, a csillogó fényektől lecsupaszított magyar valósághoz hozzátartozik, hogy az ünnepeknek ez a szomorúbb oldala is létezik. Mennyire kell összehúzni a nadrágszíjat a nyugdíjas infláció láttán?
Szerző(k): Sándor ZoltánA magyarok kedvenc karácsonyi süteményéből luxusédesség lett. Ha közelebbről szemügyre vesszük az élelmiszer-inflációt, annak hatása a jól ismert hozzávalók árát idén sem kímélte. Arról tanúskodnak a számok, hogy egy diós bejgli házi sütése is többe fáj, mint tavaly. Kiszámoltuk, mennyibe kerül az otthoni készítésű tekercs egy átlagos magyar családnak.
Szerző(k): Sándor ZoltánMost a Magyar Posta közölte, milyen árváltozást eszközöl 2025-től kezdve számos szolgáltatásában.
Szerző(k): S. Z.Maratoni, nyolcórás ülésen szavazta meg Budapest vezetése az új parkolási reformot. Az Economx legújabb videójából kiderül, hogy milyen változásokra kell számítaniuk a fővárosi autósoknak, és mit szól ehhez az utca embere.
Szerző(k): Faragó JankaHiába népszerűek, szép lassan eltűnnek az autópiacról az olcsó, könnyen, kevés pénzből fenntartható kicsi városi autók. Helyüket átveszik a nagyobb, jobb felszereltségű, de jóval drágább modellek.
Szerző(k): G. É.A Rama kutatása szerint a többség 2000-5000 forint/fő közötti összeget szán az ünnepi fogásokra.
Szerző(k): Gulyas ÁbelSzélsőséges időjárás, csökkenő termés, növekvő kereslet, a tetejébe pedig még az unió is szigorít az import előírásokon. Mindez odáig vezetett, hogy mára a spekuláció eszközévé vált a kávé.
Szerző(k): G. É.Az elemzők arra számítottak, hogy stabilizálódni fog a kakaó tonnánkénti ára, de nem lett igazuk, sőt, a fuvarozási díjak és a munkabérek emelkedése miatt tovább drágulnak majd a termékek, amely a karácsonyt megelőző időszakban is tisztán látszik – derült ki a Magyar Édességgyártók Szövetségének sajtótájékoztatóján, ahol az Év szaloncukra díjat is kiosztották.
Szerző(k): Kreivich Orsolya