Ötven forintba kerül majd az ásványvizes palackok darabja a visszaváltási rendszer jövő évi bevezetésével. Egy ember könnyedén elfogyaszthat minden áldott nap egy üvegnyi vizet, vagyis csupán csak az ásványvizes palackokra fordított éves költés személyenként mintegy húszezer forintra rúghat.
Szerző(k): Sánta AndrásMiközben idehaza már van, ahol az 500 forintot is meghaladja egy gombóc fagylalt ára, a török partokon retro árakon falhatjuk.
Szerző(k): Zádori BenceSzerencsés helyzetben vannak a magyar fogyasztók, hazánk ugyanis ásványvíz-nagyhatalomnak számít, így a nagy, ismert márkák mellett számtalan kisebb palackozó termékei közül választhatnak.
Szerző(k): Horváth TiborElkerülnék az önkormányzatok a 2025-től megújuló ingatlanadóból származó nyerészkedést Németországban, miközben a bankok szűkmarkúak a megtakarítások után járó kamatkifizetésekkel. Visszafogottan hódít a home office a német cégeknél, míg Ausztriában példás megállapodás született a szállodaiparban. A kánikula jót tesz az ásványvíz- és sörfogyasztásnak a sógoroknál. Német és osztrák lapszemlénk következik.
Szerző(k): EconomxAz ásványi anyagok minősége szempontjából az egyes ásványvizek és a vezetékes ivóvizek között jelentős különbség mutatkozik. Az ásványvizek fogyasztása a szervezet folyadék- és elektrolitpótlását egyaránt szolgálják, de nem mindegy, hogy a felnőttek és a gyermekek mekkora ásványianyag-tartalommal rendelkező vizet fogyasztanak.
Szerző(k): Varga CsengeAz ásványvizek fogyasztása tempósan nő Romániában a friss adatok szerint.
Szerző(k): Komócsin SándorTovább drágul a palackozott ásványvíz, ugyanis emelkednek az előállítás költségei. Az energiaárak emelkedése miatt drasztikusan felment a műanyag ára is, valamint a PET-palack, a csavarzár, és a címkék költsége, és nem utolsó sorban a munkabéreké.
Szerző(k): Szász PéterVajon mi történhet azokkal a műanyag csomagolóanyagokkal, amelyeket a szállítás, illetve a tárolás során különböző hatások (UV-fény, mikrohullám, magas hőmérséklet) érnek? Kioldódhatnak belőlük az élelmiszerekbe olyan anyagok, amelyek ártalmasak az egészségre? Teszi fel a kérdést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Szerző(k): Szász Péter